Πριν το δέντρο κόψει το ρεύμα...

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021, 15:26
Πριν το δέντρο κόψει το ρεύμα...

Πέφτει το δέντρο και φράζει τον δρόμο. Μόνο αυτό διέπραξε η Μήδεια; Ούτε δέκα μέτρα παραπέρα, στο ίδιο δρομάκι του οικισμού, κάπου στην Αττική, ούτε μισή ώρα από την Αθήνα, ένα άλλο δέντρο υπέκυψε στο βάρος του χιονιού και έγειρε το φουκαριάρικο στα καλώδια της ΔΕΗ. Κίνδυνος να μείνει χωρίς ρεύμα η γειτονιά μόλις ο ηλεκτροφωτισμός μετά από διήμερο αποκαταστάθηκε.

Η γυναικούλα τηλεφωνεί στην κοινότητα. Της λένε να πάρει τη ΔΕΗ. Δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με τη ΔΕΗ, της κλείνουν συνεχώς το τηλέφωνο. Παίρνει τον δήμο, της συστήνουν να απευθυνθεί στην Πυροσβεστική. Η Πυροσβεστική τής λέει στο δασαρχείο. Τελικά, όταν της απάντησαν από τη ΔΕΗ, τη ρώτησαν:

- Κυρά μου, εσύ έχεις ρεύμα; Ε, αφού έχεις, άσε μας πρώτα να δώσουμε φως σ’ αυτούς που δεν έχουν ακόμα.

-Ναι, αλλά το δέντρο θα πέσει και θα κόψει τα σύρματα, σας ενημερώνω προκειμένου να ενεργήσετε προληπτικά.

-ΟΚ, να τηλεφωνήσεις στην Πυροσβεστική.

Γιατί πήγαν τη γριούλα από τον Άννα στον Καϊάφα; Γιατί ο πολίτης να παίρνει το ένα τηλέφωνο μετά το άλλο προκειμένου να πετύχει τον… αρμόδιο, ο οποίος δηλώνει ανεύθυνος; Επειδή είμαστε ακόμα πολύ πίσω σ’ αυτό που λέγεται οργάνωση κοινωνίας. Έχουμε κάνει άλματα από το 1821, αλλά υστερούμε από κράτη τα οποία έβαλαν τις βάσεις της οργάνωσης κοινωνίας πριν ακόμη συσταθεί το κράτος Ελλάς μετά την απομάκρυνση των οθωμανών.

Τι γίνεται σήμερα σε σύγχρονο κράτος. Η Αστυνομία, το οικείο αστυνομικό τμήμα με καθημερινή περιπολία οργάνου καταγράφει όποια επέμβαση χρειάζεται η γειτονιά, η περιοχή. Και η αστυνομία ενημερώνει τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, την Πυροσβεστική, τον Δήμο ή την Περιφέρεια, τέλος πάντων όποια υπηρεσία είναι αρμόδια να φροντίσει το πρόβλημα. Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα είναι άγνωστο το κόλπο της καθημερινής περιπολίας αστυνομικού υπαλλήλου.

Με την ευκαιρία. Ο Άννας έστειλε δέσμιο τον Ιησού να δικαστεί στον αρχιερέα των Εβραίων Καϊάφα. Τον καταραμένο Καϊάφα, τον οποίον λέγεται -επειδή αυτός καταδίκασε τον Χριστό- οι Κρητικοί έθαψαν επτά φορές. Για να είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται να ξεπεταχθεί μέσα από τα χώματα.

.................................................................................

Με Ολυμπιακό στο 4-2 η Αϊντχόφεν έδωσε εξήγηση στο «Φαινόμενο Γιακουμάκης» στην Ολλανδία, διάβασε apodytiriakias.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΚΑΙ ΤΟ… ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ | apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021, 15:42