Πέρασε και δεν ακούμπησε η κυβέρνηση Τσίπρα στο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το ζητούμενο, ποια ήταν η πολιτική παρέμβαση του Σύριζα στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι το στοίχημα, όχι πόσα μετάλλια έφερε ο πρωταθλητισμός, και κατά πόσο εξαπλώθηκε στον λαό ο αθλητισμός. Το κυβερνητικό έργο κρίνεται κυρίως στο αν κτυπήθηκε η βία στα γήπεδα κι αν ανέβηκαν οι οικονομικοί δείκτες στο επαγγελματικό πρωτάθλημα των ανωνύμων εταιρειών (ΠΑΕ).

Άδειο τρένο ήρθε ο Σύριζα πριν 4,5 χρόνια, άδειο τρένο έφυγε. Άδικο, όμως, είναι να μιλάει κανείς για αποτυχία των κυβερνήσεων Τσίπρα. Αποτυχημένος είναι εκείνος που προσπάθησε, αλλά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφερε. Οι σύντροφοι υφυπουργοί Αθλητισμού Κοντονής και Βασιλειάδης ήταν σε απόλυτη αδράνεια. Δεν έκαναν τίποτα. Πώς, λοιπόν, να τους καταλογιστεί αποτυχία; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός κι αν η Ιστορία κρίνει τους δύο Συριζαίους στο μπλα μπλα. Στον τομέα αυτό, δηλαδή το ρεσιτάλ του μπλα μπλα, οι άνθρωποι λένε: «Εμείς τα βλέπουμε έτσι κι όχι γιουβέτσι, γι’ αυτό θα τα αλλάξουμε ριζικά όλα». Και, τελικά, δεν πείραξαν τρίχα. Με συνέπεια ο Σύριζα να είναι περήφανος που στην Ελλάδα διακόπτονται παιχνίδια ή γίνονται αγώνες με άδειες κερκίδες. Ακόμα, μάλιστα δύο φορές, και ο τελικός κυπέλλου (φώτο).

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη τι πρόκειται να συμβεί; Το αναμενόμενο. Τίποτα δεν θα συμβεί. Και η κυβέρνηση της ΝΔ θα τα αλλάξει όλα, όπως έκανε και ο Σύριζα.

Να μιλήσουμε σοβαρά. Αλλαγές γίνονται, και είναι πανεύκολο να πραγματοποιηθούν, αρκεί να λειτουργεί η πολιτική ή η επιχειρηματική βούληση. Στην Ελλάδα ουδείς αληθινά θέλει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Ούτε οι ΠΑΕ, ούτε τα όργανα, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε οι αποκαλούμενοι οργανωμένοι «φίλαθλοι». Επειδή δεν ψάχνεται κανένας να κερδίσει χρήματα από το ποδόσφαιρο. Δεν τους απασχολεί καν το διά ταύτα στο οικονομικό γίγνεσθαι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

…………………..

Με το καλημέρα ο νέος δήμαρχος στο λούκι της τζάμπα προβολής με το γήπεδο του… Παναθηναϊκού, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης