Στο πρώτο τηλεφώνημα του Αλαφούζου στον Γιοβάνοβιτς ο καναλάρχης δεν είπε τίποτα στον Σέρβο! Φοβερό, ε; Δεν γνωρίζονται οι δυο τους, τι άλλο να σκεφτεί ο Ιβάν που δεν δουλεύει σε ομάδα, παρά ότι ο ευγενέστατος άνθρωπος από την Αθήνα, τον θέλει για προπονητή στον Παναθηναϊκό. Όχι να μπει στο Survivor.

O Αλαφούζος, λοιπόν, δεν του λέει ψάχνω προπονητή, ούτε τι θα λέγατε κύριε Γιοβάνοβιτς, αν σας πρότεινα να αναλάβετε τον Παναθηναϊκό. Τον ρώτησε μόνο αν έχει κάποια ιδέα από τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Γιοβάνοβιτς δεν έδειξε… έκπληξη για το περίεργο τηλεφώνημα του αφεντικού του Παναθηναϊκού.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, και μετά από άλλες δυο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γιοβάνοβιτς ο Αλαφούζος το αποφάσισε. Και ο άλλος αποδέχθηκε, βέβαια. Νέος, λοιπόν, και καλορίζικος προπονητής στον Παναθηναϊκό ο πολύ γνωστός στην Ελλάδα και την Κύπρο, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και προπονητής, Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η απόλυτα προσωπική επιλογή Αλαφούζου.

Ξέρει ο καναλάρχης να επιλέγει προπονητές; Όχι, βέβαια. Τα πάει καλά με τους προπονητές του; Ναι, μόνο με εκείνους που αποτυγχάνουν. Σε προβληματική, για να μην πούμε περιπετειώδη, εξελίσσεται η σχέση του Αλαφούζου με τους προπονητές που είναι πετυχημένοι ή δείχνουν οι κατάλληλοι να σπρώξουν το κάρο το κολλημένο στη λάσπη.

Η απόφαση για Γιοβάνοβιτς ”λέει”. Είναι μια επιλογή ολότελα συντηρητική. Χαμηλών τόνων. Ότι την προσεχή σαιζόν η ομάδα θα βγει αθόρυβα στη σέντρα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φουκαράς Γιοβάνοβιτς έπαθε ζημιά στην Κύπρο. Όπως κι άλλοι που είχαν τα λεφτά τους στην τράπεζα, με το γνωστό πρόβλημα στη μεγαλόνησο. Ευτυχώς δούλεψε τρία χρόνια σε ομάδα στο Ντουμπάι και ξανάκανε συρμαγιά. Καλός ανθρωπάκος, δεν τα καταφέρνει να επιβληθεί σε παίκτες απροσάρμοστους, που είναι ή το παίζουν βεντέτες.

Ο 59χρονος Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα πριν 20 χρόνια από την Νίκη Βόλου. Δούλεψε επίσης στην Παναχαϊκή και από δυο φορές κάθισε στον πάγκο του Ηρακλέους (του οποίου είχε φορέσει τη φανέλα ως ποδοσφαιριστής) και του ΑΠΟΕΛ.

………………………………………………………………

Τον έδιωξε η ΑΕΚ και του βγήκε σε… καλό, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης