Ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς απέναντι στον Έλληνα Στέφανο Τσιτσιπά απέδειξε ότι πράγματι είναι Νο 1 στον κόσμο. Έπαιξε ως Νο 1 και μπράβο του διότι κέρδισε και τον αντίπαλο και τον εαυτό του, αφού βρέθηκε να χάνει 2-0. Δεν δέχομαι με τίποτα πως δεν επηρεάζεται ψυχολογικά και ο πιο μεγάλος πολεμιστής. Ο Τζόκοβιτς, πέρα από την υψηλή κλάση του στο παιχνίδι που λέγεται τένις, κέρδισε τελικά διότι επέτρεψε σε πολύ μικρό βαθμό να κλονιστεί ψυχικά όταν ο αντίπαλος τον έστειλε στην άκρη του γκρεμού.

Βλέπεις στο γήπεδο τους Τζόκοβιτς και Ναδάλ και τρομάζεις με τη ψυχραιμία τους. Η τερατώδης ψυχραιμία τους στον αγώνα λειτουργεί σαν τον μεγάλο φύλακα άγγελο της αυτοσυγκέντρωσης που έχουν ανάγκη. Πρόσωπα μάρμαρο. Ανέκφραστοι και οι δυο. Τόσο στις φανταστικές τους προσπάθειες, όσο και στις νίλες που παθαίνουν. Δεν χάνουν ούτε στιγμή την εσωτερική τους ισορροπία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσιτσιπάς. Ο Νο 1 αύριο. Θέμα χρόνου. Το ξέρουν οι Ναδάλ και Τζόκοβιτς. Μένει να το χωνέψει ο ίδιος ο Τσιτσιπάς. Δεν έχει άλλη… επιλογή εκεί που τον οδήγησε η αξία του και η θέλησή του. Μέχρι χθες, για να είμαστε ακριβείς μέχρι προχθές, ο Τσιτσιπάς ανέβαινε, ανέβαινε, ανέβαινε… Μετά τον τελικό του Ρολάντ Γκαρός η άνοδός του έχει πια χειροπιαστό και σχηματοποιημένο στόχο, την παγκόσμια πρωτιά.

……………………………………………………….

Απεριποίητοι, αχτένιστοι, μουτρωμένοι στο υπουργείο… απολιτισμού, διάβασε apodytiriakias.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΠΕΡΙΠΟΙΗΤΟΙ, ΑΧΤΕΝΙΣΤΟΙ, ΜΟΥΤΡΩΜΕΝΟΙ… , ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ | apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης