Κατέβηκα από τον Ερμή Αμυνταίου να δοκιμαστώ στην ΑΕΚ, το 1963, παραμονή του αγώνα ΑΕΚ- ΠΑΟΚ, τελικός πρωταθλήματος ουσιαστικά. Ήρθαν ισοπαλία 3-3 και το πρωτάθλημα πήρε η ΑΕΚ με προπονητή τον Γιένε Τσακνάντι. Με δοκίμασαν ο Πούλης, αυτή η χαφάρα. Από 60 παιδιά διάλεξε 12. Ήμουν μέσα.

Τα αποδυτήρια μύριζαν ποδαρίλα, εγώ φόρεσα κάτι βρομοπάνινα, που έκαναν δεν έκαναν στο πόδι μου. Ο κολλητός μου που είχα φέρει μαζί μου από το Αμύνταιο, μου λέει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Τι φοράς, ρε, κουμπάρε;

«Δεν βλέπεις; Κάτι βρομοπάπουτσα…».

– Κουμπάρε, είσαι αχάριστος. Φοράς χρυσάφι, ρε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«…Χρυσάφι;»

– Δες τη γράφει στη σόλα, ρε κουμπάρε…

Βλέπω και διαβάζω: «Νεστορίδης»

Τελικά, ο πιτσιρικάς Γιώργος Λιάνης, περί αυτού πρόκειται, δεν φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ αλλά του Ηρακλέους. Περισσότερο ως φίλος του ποδοσφαίρου, παρά ως πρώην παίκτης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης αγάπησε το γήπεδο, και ήρθε πολύ κοντά, και σε επίπεδο προσωπικό, με τους θρύλους της Ελλάδος.

Ο δις στο παρελθόν υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Λιάνης, λέει: ”Πλήξη δεν ένιωσα ποτέ στα γήπεδα. Πάντα σκούπιζα τα μάτια και τη μύτη μου από συγκίνηση φεύγοντας. Πράματα και θάματα. Ο Χατζηπαναγής έμπαινε με την μπάλα στα δίχτυα. Ο Λουκανίδης γέμιζε μόνος το γήπεδο, έλεγαν ότι είναι ισάξιος του Μπεκενμπάουερ. Ο Παπαϊωάννου στεκόταν στον αέρα πριν τον Γκάλη”.
Με Μίμη Δομάζο ξεκινάει απόψε στις 9 από το History του Cosmote η σειρά του Γιώργου Λιάνη «12 Θρύλοι των Γηπέδων» (Στη φώτο, ο ”στρατηγός” με τον Γιόχαν Κρόυφ).
………………………..
«Όταν έπαιξα αντίπαλος του Δομάζου… », διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης