Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει εκφράσει την ανησυχία του για την τροπή που έχει πάρει η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, σε σημείο που να τη χαρακτηρίζει επικίνδυνη για την παγκόσμια οικονομία.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έφτασε την Τρίτη στην Ελλάδα η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, λίγα 24ωρα πριν από την επταμερή σύσκεψη των Βρυξελλών, τη Σύνοδο Κορυφής και τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ στο Βερολίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι να προληφθεί ενδεχόμενο Grexit που θα αποσταθεροποιούσε σύμφωνα και με τους φόβους της κας Μέρκελ τα Βαλκάνια και πιθανόν να έστελνε την Ελλάδα στην «αγκαλιά» της Ρωσίας.

Δεδομένου ότι τον περασμένο μήνα τα θέματα αυτά συζητήθηκαν και πάλι στην Αθήνα στις συναντήσεις Ελλήνων αξιωματούχων με τον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Daleep Singh, το συμπέρασμα είναι σαφές.

Κάτι φοβάται ο Ομπάμα και σπεύδει να το προλάβει. Το σκηνικό μου θύμισε Ιούλιο του 1974, όταν ο Αμερικανός υφυπουργός Τζόζεφ Σίσκο πηγαινοερχόταν στην Αθήνα και την Άγκυρα για να προλάβει ελληνοτουρκικό πόλεμο ως επακόλουθο της αναμενόμενης Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Προσέξτε τι έγινε τότε και πάσα ομοιότητα συμπτωματική…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης