Κάποτε πριν χρόνια πολλά οι γαύροι πανηγύριζαν γιατί κέρδισαν το βαλκανικό κύπελλο, μια διάκριση χωρίς καμία σημασία. Ακόμα οι γαύροι το είχαν θεωρήσει μέγα ιστορικό γεγονός ότι κέρδισαν την… ομάδα του Πελέ, τη Σάντος, σε φιλικό ματς των Χριστουγέννων ή του Πάσχα.

Σήμερα ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τη βαθμολογία της UEFA βρίσκεται στην 22η θέση. Τι να σημαίνει αυτό. Τίποτα δεν σημαίνει. Δεν μπορεί, άλλωστε, να θεωρηθεί ο Ολυμπιακός η 22η ομάδα στην Ευρώπη. Αυτή είναι μια «βαθμολογία» καθαρά τεχνοκρατικού τύπου που χρειάζεται να φτιάχνει βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων η UEFA επειδή διοργανώνει τα δύο κύπελλα Ευρώπης. Κάνει τις κληρώσεις, διακρίνει τις ομάδες σε κατηγορίες για να τις τοποθετεί σε ομίλους κ.τ.λ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι να περάσει τη Μίλαν που σήμερα βρίσκεται στην 21η θέση σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας πενταετίας. Ούτε να ξεπεράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει πέσει σε κακό φεγγάρι και βρίσκεται στην 20η θέση. Μην τρελαθούμε με τη «βαθμολογία» της διοργανώτριας του τσάμπιονς και του γιουρόπα ληγκ. Θέλει πολλά ψωμιά ο Ολυμπιακός, κι αυτό δεν είναι υποτιμητικό, για να φτάσει τα μεγέθη που ακούνε στο όνομα Μίλαν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να παίζει καλή μπάλα στην Ευρώπη και να πηγαίνει καλύτερα από χρόνο σε χρόνο. Όχι να υπερηφανεύεται επειδή έχει αφήσει πίσω τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ σ’ αυτήν την βαθμολογία είναι στην 57η θέση και ο Παναθηναϊκός μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης στην 111η.

ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ απειλούν την εγκληματική οργάνωση, γράφει ο apodytiriakias.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης