Τελικά, ο ΠΑΟΚ παίρνει το πρωτάθλημα κάποιες αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Και με τέτοιο τρόπο πανηγυρικό που δεν το περίμεναν ούτε οι οπαδοί του. Αήττητος και με ρεκόρ νικών. Η δε πρωταθλήτρια 2018 ΑΕΚ και ο έτερος διεκδικητής Ολυμπιακός το έχασαν μάλλον… εύκολα. Και αφού πλέον τελείωσε η σεζόν, μένει το φιλολογικό κι όχι ερώτημα τι πρόκειται να συμβεί στο προσεχές πρωτάθλημα.

Δεν ισχύει το εγωιστικό όλα θα εξαρτηθούν από τον ΠΑΟΚ. Τίποτα δεν εξαρτάται από μια ομάδα. Εξαρτάται και από μια άλλη ομάδα, ίσως από δύο άλλες. Γιατί, μήπως ο ΠΑΟΚ εφέτος το πήρε μόνος του; Όχι, βέβαια. Δεν το διεκδίκησε… μόνος του, απλώς ήταν καλύτερος και γι’ αυτό θα το… σηκώσει. Δεν ήταν καλός, ούτε πολύ καλός ο ΠΑΟΚ, ήταν καλύτερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το πρόσωπο που έδειξε, κρίνοντας τον συνολικά αλλά και στα κρίσιμα παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ εκτιμάται κομματάκι δύσκολο την προσεχή σεζόν να είναι κατώτερος έστω κι ένα κλικ. Το πιθανότερο και σύμφωνα με την ποδοσφαιρική αστρολογία να είναι τουλάχιστον ένα κλικ ανώτερος. Άρα;

Άρα, για να ανταγωνιστούν τον πρωταθλητή του 2019 ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένοι να εμφανιστούν αρκετά καλύτεροι σε σύγκριση με την πορεία τους την περίοδο 2018-19. Μια από τα ίδια ΑΕΚ και ένας Ολυμπιακός που θα επαναλάβει τον αγωνιστικό του εαυτό, θα είναι καταδικασμένοι να βλέπουν την πλάτη του ΠΑΟΚ.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το οπλοστάσιο στο ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι πλήρες και απ’ ό,τι έδειξε κάνει αρκετά αποτελεσματική διαχείριση. Κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα, κι αν δεν ενισχυθεί. Για να μην πει κανείς ότι θα είναι ρίσκο για τον ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε μεταγραφές προκειμένου να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη. Ο προβληματισμός είναι για την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό εν όψει της προσεχούς σεζόν. Ο Παναθηναϊκός πάλι θα είναι εκτός κόλπου. Γι’ αυτόν η κορυφή είναι απαγορευμένη περιοχή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη φώτο οι Ολιβέιρα, Ενρίκε, σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη.

…………………………

Τι έδειξε ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης