Μια «δεύτερη» ομάδα, τελικά, θα κερδίσει το Μουντιάλ 2018. Μια ομάδα που δεν ήταν φαβορί. Γαλλία, Βέλγιο, Κροατία και Αγγλία δεν ανήκουν στην αφρόκρεμα, στις μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις. Επειδή προκρίθηκαν στους «4» στο Μουντιάλ της Ρωσίας δεν σημαίνει πως έγινε κάποια… επανάσταση στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν τέτοια παραμύθια. Ανατροπές, επαναστάσεις, αλλαγές.

Όχι μόνον στο ποδόσφαιρο, σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα ουδέποτε μια «επανάσταση» στην πραγματικότητα έφερε κάτι, επί της ουσίας νέο… Η δύναμη των καιρών είναι εκείνη που διαμορφώνει και επιβάλλει τα πάντα. Παραμύθηδες ποιητάδες και πολιτικοί πιστώνουν στις δήθεν κοινωνικές αλλαγές ανύπαρκτα πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βραζιλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Αργεντινή είναι οι ισχυρότερες ομάδες στον πλανήτη. Στην ελίτ δεν συμπεριλαμβάνεται η Ουρουγουάη, παρότι κατέκτησε δύο Μουντιάλ προ αμνημονεύτων χρόνων. Το 1930 και το 1950.

Η Αγγλία (φώτο) πήρε ένα Μουντιάλ με βρόμικο τρόπο το 1966 κι αυτό στη χώρα της. Μια εθνική ομάδα με αλλεπάλληλες αποτυχίες τόσο στο πρωτάθλημα κόσμου όσο και στο ευρωπαϊκό.

Σε καλύτερη μοίρα η Γαλλία, η οποία έχει πάρει ένα Μουντιάλ, επίσης. Στη χώρα της, αλλά πιο πρόσφατο, το 1998.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1998, στη Γαλλία κατέλαβε την τρίτη θέση η Κροατία, κατ’ εξοχήν ασταθής ομάδα. Που σημαίνει ότι ακόμα κι αν κατακτήσει την κούπα στη Ρωσία, είναι απίθανο η Κροατία να αλλάξει κλάση, να αρχίσει να πρωταγωνιστεί σταθερά σε διεθνές επίπεδο.

Τέλος, τέταρτη ομάδα των ημιτελικών είναι το Βέλγιο. Κι αυτό θα παραμείνει… Βέλγιο αν προκριθεί στον τελικό, που δεν το έχει καταφέρει ποτέ. Ακόμα κι αν κερδίσει το Μουντιάλ.

Η Γερμανία θα είναι πάντα Γερμανία. Δεν χάνει ούτε ίντσα από την αίγλη της, επειδή αποκλείστηκε τόσο πρόωρα. Το ίδιο ισχύει και για την Ιταλία, την Αργεντινή, τη Βραζιλία. Η απουσία των φαβορί, των ισχυρότερων από τα ημιτελικά της Ρωσίας, η νίκη ενός αουτσάιντερ δεν θα δώσει άλλον αέρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

………………….

Γιατί σβήνει ο θρύλος της Βραζιλίας, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης