Το ''ΟΧΙ'' του 1940 ήταν πατριωτικό, όχι αντιφασιστικό

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018, 12:14
Το ''ΟΧΙ'' του 1940 ήταν πατριωτικό, όχι αντιφασιστικό
Η Γερμανία είναι σήμερα σύμμαχος της Ελλάδος. Όπως και η Ιταλία. Είμαστε μαζί, μία οικογένεια, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στο ΝΑΤΟ. Ακόμα και στο champions league.

Αυτά σήμερα. Το 1940 τα πράγματα ήταν αλλοιώς. Στις 28 Οκτωβρίου σα σήμερα, η Ιταλία, ισχυρώτερη στρατιωτικά από την Ελλάδα και πιο ετοιμοπόλεμη, ζήτησε να την αφήσουμε να περάσει. Η Ελλάδα είπε «ΟΧΙ». Και δεν το είπε με το στόμα. Το είπε με τη ψυχή, με την καρδιά, διότι έτσι της έβγαινε.

Το «ΟΧΙ» των Ελλήνων το 1940 δεν το είπαν στο φασισμό, στο ναζισμό, στον κομμουνισμό, στον κάθε καλό, κακό ολοκληρωτισμό, αλλά ήταν ένα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ «ΟΧΙ». Αυτά τα πούστικα και λεχρίτικα τα λένε όσοι κάνουν το πολιτικό τους παιχνίδι. Δηλαδή, τι; Θέλει να μπουκάρει ο άλλος στο σπίτι μου και εγώ δεν θα τον αφήσω επειδή είναι φασίστας; Και θα του πω ''παρακαλώ, περάστε, γιατί συμφωνούμε... ιδεολογικά, θρησκευτικά, πολιτικά... ''.

Η Ελλάδα, αυτό το σημερινό σύχαμα, καμία σχέση με την Ελλάδα του Α’ και Β’ παγκοσμίου πολέμου, ΑΚΟΜΑ δεν έχει προσκυνήσει την εποποιία του 40 στο αλβανικό μέτωπο. ΑΚΟΜΑ δεν έχουν καταμετρηθεί σε ζωές οι απώλειες της Ελλάδος. Άγνωστοι, όχι φιρμάτοι Έλληνες, για να αντισταθούν στην Ιταλία άφησαν τα τίμια κοκκαλάκια τους στο αλβανικό μέτωπο. Είναι ακόμα εκεί. Τα κοκκαλάκια τους.

Ελλάς-Γερμανία-Συμμαχία, και δανειοδοτημένη χρεοκοπία.

Το τελευταίο ''ΟΧΙ'' η Ελλάδα το είπε το 1940, διάβασε apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018, 12:16