Το παρασκήνιο της παραίτησης Ζαγοράκη από την ΕΠΟ. Παρασκήνιο, καμιά σχέση με κουτσομπολιό, αλλά αποκαλυπτικό πως στην Ελλάδα δουλεύει το μαγαζί ποδόσφαιρο. Και μακριά από τις ανοησίες ότι ο Ζαγοράκης δεν σήκωνε… επεμβάσεις. Ανέκδοτο. Όταν σε διορίζει κάποιος, κάποιοι, διότι περί αυτού πρόκειται, και η… ”εκλογή” από τις ενώσεις είναι σκέτο θέατρο, ο ”εκλεγμένος” επί της ουσίας υποχρεώνεται να πειθαρχεί σ’ αυτούς που τον… ψήφισαν.

 Όλα ξεκινάνε από το παραμύθι του αυτοδιοίκητου της ομοσπονδίας. Τότε γιατί η κυβέρνηση, η χθεσινή και η προχθεσινή, και η σημερινή μπερδεύεται; Μη λέμε πολλά. Ο Ζαγοράκης παραιτήθηκε στου… Μαξίμου! Και δεν είναι η πρώτη φορά. Αυτή, η οριστική του παραίτηση, πάλι σε υψηλόβαθμο στέλεχος του πρωθυπουργού, είναι η δεύτερη φορά. Η πρώτη παραίτηση πέρασε αόρατη από τα ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

”Δεν μπορώ άλλο, τα βροντάω και φεύγω… ” είπε στον μαξιμάνθρωπο ο Ζαγοράκης. ”Όχι, μη φεύγεις, σε καταλαβαίνω, πρώτα να περάσει η ολιστική μελέτη, για την οποία συμφώνησε ο Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA, και μετά πήγαινε στο καλό… ”.

”Πήρε” κάτι έναντι ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004, προκειμένου να κάνει το ρουσφέτι του Μαξίμου, να ψηφιστεί το πλάνο με το οποίο θα οργανωθεί το ποδόσφαιρο στη… νέα εποχή; Εγώ αν ήμουν στη θέση του Ζαγοράκη θα ζητούσα τουλάχιστον να με βάλουν σε καλύτερη θέση από την Βόζεμπεργκ στη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ζαγοράκης για να τους κάνει τη χάρη να… ενώσει το ποδόσφαιρο είχε ζητήσει κάποια πράγματα που δεν ικανοποιήθηκαν. Δικαιολογημένα έβαλε κάποιους όρους διότι ήθελε να πάει στην ΕΠΟ με δικό του, προσωπικό επιτελείο. Δεν τα κατάφερε να βάλει δικό του CEO, παρέμεινε ο εκλεκτός της ΑΕΚ Φιλιππούσης. Δεν πέρασε μια δική του δικηγορίνα, ούτε πέτυχε να φέρει από έξω ένα ικανό πράγματι στέλεχος, Έλληνα συνεργάτη του ως ευρωβουλευτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαμένος, λοιπόν, από χέρι έγινε πρόεδρος ο Ζαγοράκης αφού δεν έλεγχε και την εκτελεστική της ΕΠΟ. Καμιά έκπληξη η παραίτηση, η οποία έγινε αφού πέρασε η ολιστική για να οριστικοποιηθεί και τυπικά ο τρόπος διοίκησης του ποδοσφαίρου σύμφωνα με τις ντιρεκτίβες της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

……………………………………………………….

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο σαραντάρης ωραίος εραστής, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης