ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός απόψε. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει, και ασφαλώς μόνον ποδοσφαιρικά δεν μιλάμε. Αυτό που όλοι ξέρουμε είναι ότι κάθε παιχνίδι των «Βορείων» και των «Νότιων» είναι σκέτο ναρκοπέδιο. Η πινακοθήκη των ντέρμπι των δύο αυτών συγκεκριμένων ομάδων περιλαμβάνει πλούσιο ρεπερτόριο αθλιότητας. Κανείς, λοιπόν, δεν ξέρει τι θα γίνει… έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

Από τη Νέα Υόρκη ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σύντροφος Ιβάν Σαββίδης πέταξε τις τρακατρούκες του. Το όνειρό μου είναι να διαλυθεί το αθηναϊκό ποδόσφαιρο, είπε. Το απόλυτο θράσος. Ο ορισμός της αποτυχίας στον ΠΑΟΚ είναι 4 χρόνια ο Σαββίδης. Κι όμως, βγάζει γλώσσα και κάνει κήρυγμα. Και τι λέει; Να πεθάνει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, όλο το σύστημα του αθηναϊκού κατεστημένου στο ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ναι, αυτό το διχαστικό σκηνικό χρόνια τώρα παίζει ακόμα, ότι υπάρχουν δύο Ελλάδες, η γ@μ@μ@νη της Αθήνας και η αδικημένη Ελλάδα της Μακεδονίας. Οι ευθύνες δεν περιορίζονται στις δύο ομάδες που λόγω κ@λ@ποδοσφαίρου χωρίζουν στα δύο την πατρίδα, κυρίως ακουμπάνε τις κυβερνήσεις που μια ζωή έκαναν το κορόιδο. Και να σκεφθεί κανείς ότι οι «νότιοι» εν χορώ στα γήπεδα μέχρι λίγα χρόνια πριν αποκαλούσαν «Βούλγαρους» τους Θεσσαλονικείς.

Με το άλλοθι ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει το παρασκήνιο, κουμαντάρει τη διαιτησία οι αποτυχημένες και τυχοδιωκτικές διοικήσεις του ΠΑΟΚ καλλιεργούν τον μύθο ότι η Αθήνα είναι το κέντρο εξουσίας της Ελλάδος. Που δεν έχει άλλη αγωνία παρά πώς να κάνει δύσκολη τη ζωή των Βορειοελλαδιτών, σ’ όλα τα επίπεδα, όχι μόνον τα… ποδοσφαιρικά.

Οπωσδήποτε τα πράγματα δεν είναι αγγελικά πλασμένα στο ποδόσφαιρο. Όχι μόνον στο ποδόσφαιρο! Ένα μπ@@ρδέλο είναι η Ελλάδα που κυκλοφορεί στο παραμύθι. Ότι φταίνε οι πολιτικοί, τα κόμματα που κυβερνάνε. Και αφού γνωρίζουν τι φταίει, ο πόνος της δυστυχίας μαλακώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι καθαρός ο Μαρινάκης σήμερα, χθες ο Κόκκαλης και ο Βαρδινογιάννης, γι’ αυτό υποφέρει ο ΠΑΟΚ και η ποδοσφαιρική Θεσσαλονίκη. Σηκώνεις τα χέρια. Η αποθέωση της αυτοαπαλλαγής ευθυνών. Σκέπτομαι, αν εξαφανιστεί το ποδόσφαιρο της Αθήνας, και ο ΠΑΟΚ και με τον Ιβανόη Σαββίδη δεν παίρνει πρωτάθλημα, ποιος θα φταίει. Η Στερεά Ελλάδα. Η νησιωτική Ελλάδα. Ο απόδημος ελληνισμός. Όχι ο ΠΑΟΚ. Όχι ο Σαββίδης.

Η αλήθεια για το παρακράτος της ποδοσφαιρικής Αθήνας, αποκαλύψεις στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης