Το πρώτο στην Ιστορία στημένο ματς πρωταθλήματος θάφτηκε στον... πόλεμο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, 13:08
Το πρώτο στην Ιστορία στημένο ματς πρωταθλήματος θάφτηκε στον... πόλεμο

Στην Ιστορία έχει καταγραφεί σαν το πρώτο παιχνίδι όπου οι δυο αντίπαλοι είχαν προσυμφωνήσει το αποτέλεσμα. Είναι έτσι; Αποκλείεται. Απίθανο η Ιστορία να γνωρίζει όλες τις βρομοδουλειές. Τι θα πει Ιστορία; Αυτό που θα της πουν. Υπάρχουν, όμως, και γεγονότα που δεν θα της πουν ποτέ. Που δεν θα τα μάθει ποτέ η κυρία Ιστορία.

Τέλος πάντων, σύμφωνα με τα κιτάπια της... Ιστορίας, το πρώτο στημένο ματς έγινε το 1915, σαν σήμερα 2 Απριλίου, Μεγάλη Παρασκευή. Ο Χριστός σταυρώνεται και κάποιοι παίκτες... σταύρωσαν και διασταύρωσαν τα συμφέροντα των ομάδων τους, αλλά και τα προσωπικά τους για να κονομήσουν στο στοίχημα. Η συμφωνία κλείστηκε σε συνάντηση σε παμπ. Τα είπαν, τα βρήκαν και αφού ήπιαν τα ποτά τους έδωσαν τα χέρια.

Η Λίβερπουλ ήταν αδιάφορη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα υποβιβαζόταν αν δεν κέρδιζε. Το deal ήταν να λήξει 2-0 υπέρ της United, και σ' ένα τέτοιο αποτέλεσμα οι μπουκ έδιναν απόδοση 7-1. Έτσι πράγματι έληξε το ματς, με συνέπεια να γλιτώσει η Manchester και να υποβιβαστεί η Chelsea...

Ποιος υποβιβασμός, όμως, όταν λόγω του Α΄ παγκοσμίου πολέμου το πρωτάθλημα διεκόπη και ξανάρχισε το 1919. Για το σικέ αποτέλεσμα δεν τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό τα δυο κλαμπ, όπως αναμενόταν, αλλά μόνο ποδοσφαιριστές των ομάδων.

.............................................................................

Ρεμάλι ο άσωτος υιός του προέδρου, αλλά μπράβο του που ξέφυγε από τα ναρκωτικά, διάβασε apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, 13:22