Να το ξεκαθαρίσουμε. Το φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ δεν κάνει δημοσιογραφία. Άρα, δεν κάνει κοινωνική προσφορά. Όταν μας ζαλίζει τον έρωτα με δικαιολογίες για το κυβερνητικό «έργο» από τη μια και από την άλλη αποφεύγει την κριτική. Άλλο σπάτουλα, άλλο δημοσιογραφία. Μην τα μπερδεύουμε, και στις κάλτσες μας αν οι δήθεν συνδικαλιστικές, που παριστάνουν και τις… πολιτιστικές, οργανώσεις των επαγγελματιών δημοσιογράφων έχουν αποδεχθεί τη σπάτουλα και τα γραφεία τύπου ως… λειτούργημα.

Ο Ολυμπιακός στο 3-0 επί της τουριστικής Νότιγχαμ, συμφερόντων Μαρινάκη, χειροκροτήθηκε από τα μέσα, φυλοολυμπιακά κι όχι, για τη σπουδαία απόδοση του. Αυτό είναι ο ορισμός της σπάτουλας. Επειδή βιάστηκαν σε συμπεράσματα, και επειδή αγνοήθηκε η ”αγωνιστική” διάθεση της αντιπάλου, μάλιστα σε ματσάκι προετοιμασίας, όχι σε κανονική αναμέτρηση. Δίνω την πληροφορία ότι στη μπάλα η εμφάνιση ομάδας έτσι κι αλλιώς επηρεάζεται από την όποια δυναμικότητα της άλλης ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες ο Ολυμπιακός ήταν… άλλος στην Τσεχία. Διαφορετικός σε σύγκριση με την ομάδα που μόλις μια εβδομάδα πριν με την αγγλική Νότιγχαμ έβαλε τρία στο α΄ ημιχρόνιο. Γλύτωσε την ήττα, τυχερός που έφυγε με το 0-0. Και ποια ήταν η κριτική για τον Ολυμπιακό που ήταν κατώτερος των προσδοκιών; Κριτική;  Τι είναι αυτό το κόλπο! Ποιος να κάνει κριτική; 

Τα ΜΜΕ απαξιώνουν σήμερα με τους τίτλους τους τον Ολυμπιακό. Τον μικραίνουν. Για παράδειγμα, η παραδοσιακή εφημερίδα των γάβρων αγνοεί το γεγονός, αυτό που συνέβη, και ασχολείται με τη… ρεβάνς, ποντάροντας ότι το δεύτερο ματς θα γίνει στο… κάστρο. Στο Καραϊσκάκη. Ευτυχώς! Γιατί, κατά την εφημερίδα, αν η ρεβάνς γινόταν σε ουδέτερη έδρα, τότε ο μικρός Ολυμπιακός δεν θα είχε τύχη.  

.Άλλα πρωτοσέλιδα φιλοολυμπιακά που μόνο τον Ολυμπιακό δεν τιμούν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Δεν νίκησε αλλά επιστρέφει κερδισμένος…

– Την έχει στο χέρι του, ο Ολυμπιακός φέρνει παίκτη από την Γαλλία…

– Αστεράτος ο Ολυμπιακός…

– Μάγκας Μαρτίς οδηγεί τον Ολυμπιακό…

– Στο χέρι του Ολυμπιακού…

Καμιά ατάκα πρωτοσέλιδη για το τι έγινε χθες στην Τσεχία. Όπου ο Ολυμπιακός διέψευσε τα… χθεσινά πρωτοσέλιδα. Σήμερα, παίζει η μαγκιά του προπονητή γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχασε. Ακόμα ότι ο αστεράτος θα χρειαστεί να ενισχυθεί μ’ ένα ακόμα αστέρι και με τη βοήθεια του… κάστρου, όχι μόνο με τις δικές του δυνατότητες, ΘΑ αποκλείσει την αντίπαλο.

Η κριτική, όπως και η ενημέρωση, έχουν αξία. Γιατί κάνουν καλύτερο τον αναγνώστη. Η σπάτουλα στραβώνει, προσθέτει τσίμπλες στα μάτια. Και υπ’ όψιν, για να κάνουμε ταμείο, σε αντιδημοσιογραφική, δηλαδή αντικοινωνική συμπεριφορά, τα πολιτικά ΜΜΕ δεν… υστερούν των αθλητικών εφημερίδων.

………………………………

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης