Πουτανάκι από κούνια η Σαλώμη, ανήλικη ακόμα, ανέλαβε να καθαρίσει τη μπουγάδα για πάρτη της μάνας της και να πλανέψει τον θείο της Ηρώδη, προκειμένου αυτός, ο βασιλιάς, να πάρει το κεφάλι του ευσεβέστατου Ιωάννου του Βαπτιστού. Κόρη του Φίλιππου Ηρώδη και της Ηρωδιάδας, η οποία έμπλεξε ερωτικά με τον αδελφό του μακαρίτη συζύγου της Αντύπα Ηρώδη, η Σαλώμη χόρεψε τον ”χορό των 7 πέπλων” και ο θείος της όλο κι άναβε όσο μπροστά του κουνιότανε το εκφυλοκόριτσο.

Το εν λόγω στόρυ έχει παίξει ανά τους αιώνες με διάφορες εκδοχές. Ο αποδυτηριάκιας θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους, και ξέχνα τα παραμύθια στα ιερά κιτάπια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα είναι του Ιωάννου Προδρόμου του Βαπτιστού. Έτσι το ‘χουν κανονισμένο. Χθες τα Θεοφάνεια, ο αγιασμός των υδάτων, αν είναι δυνατόν με το στόμα να αγιάζουν και τα νερά, και σήμερα αυτουνού του παράξενου κουρελή, του Βαπτιστού, ο οποίος κυκλοφορούσε μ’ ένα ρούχο από τρίχες κι ένα δερμάτινο κορδόνι στη μέση. Φοβερά πράγματα.

Φρικιαστική φάτσα αυτός ο Ιωάννης, φιγούρα απόκοσμη, έτρωγε ακρίδες και μέλι και είχε μυηθεί στις μαγικές και θεραπευτικές ιδιότητες των υδάτων των ποταμών. Βουτούσε ο πιστός στο ποτάμι και συγχωρούσε τις αμαρτίες του ο περίεργος Ιωάννης. ”Ομιλεί” η πίστη και η δύναμη του νερού, που αυτή πλέον χάθηκε διότι το έχουν δηλητηριάσει οι βιομηχανίες, άσε που με τα τοξικά τους έχουν φλομώσει τα χώματα της γης.

Ο Ηρώδης ο Αντύπας, ο εγγονός του Ηρώδη του Μέγα, βασίλευε στην Ιουδαία, ήταν ένα καλό ανθρωπάκι, σεμνό, δημιουργικό, και καψουρεύτηκε την γυναίκα του αδελφού του, την Ηρωδιάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάτσε καλά!…» τον προειδοποιεί με θράσος ο Ιωάννης, ”… αν την παντρευτείς θα φας το κεφάλι σου, δεν είναι ηθικό να κοιμάσαι με τη νύφη σου». Υπ’ όψιν ότι η εβραϊκή θρησκεία απαγόρευε δεύτερο γάμο και ο Τζων ο Βαπτιστής ήταν ικανός, στο όνομα του Γιαχβέ, να ξεσηκώσει τον κόσμο ενάντια στον βασιλιά.

Δεν ήξερε η Ηρωδιάδα πώς να φέρει βόλτα μ’ αυτόν τον ψευτοπροφήτη Βαπτιστή, μ’ αυτόν που στον Ιορδάνη ποταμό βαπτίζει κόσμο. «Έλα δω, μωρή…» είπε στην κόρη της. «Χορούς ξέρεις, τσαχπίνα είσαι, κάνε τα γλυκά μάτια στον Ηρώδη…».

Πλακώνει έναν καρσιλαμά η Σαλώμη και τον τρελαίνει τον μπάρμπα της, καπάκι κι ένα τσιφτετέλι που μπροστά της δεν έπιανε καμιανής άλλης ο χορός της κοιλιάς. Κάργα στη μαστούρα ο βασιλιάς δίνει παραγγελιά. ”Ό,τι θες, νεράιδα μου, πέταξε τα όλα τα πέπλα από πάνω σου και ζήτα μου ό,τι θες…”.

Η σκρόφα με βλέμματα όλο υποσχέσεις στον χαρμάνη Ηρώδη ζήτησε το πιο φρικιαστικό ρουσφέτι. «Πρώτα το κεφάλι του Ιωάννου σε πιατέλα έξτρα λαρτζ και μετά, τρελιάρη παιδεραστή, είμαι όλη δικιά σου…». Τα κατάφερε η Σαλώμη, και δίνει διαταγή ο Αντύπας να αποκεφαλίσουν τον Βαπτιστή που είχε ξεφωνήσει την αντίθετη στη θέληση του Θεού ερωτική σχέση της μάνας της με τον βασιλιά.

Φοβερό! Έγινε το θέλημα της Σαλώμης και της καριόλας μάνας της, όχι του ενάρετου Ιωάννη Βαπτιστού, μεγάλη η χάρη του, και του Θεού που απαγόρευε να ξενοπηδιούνται οι πιστοί.

…………………………………………………..

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα σε… αριθμό υπουργών, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης