Αν ο Ολυμπιακός βρισκόταν σήμερα στην κλήρωση των ”8”, αντί της Άρσεναλ, είχε πιθανότητες να περάσει και στους ”4” του γιουρόπα; Δεν υπάρχει τέτοιο ερώτημα στη μπάλα. Κανένα ΑΝ και κανένα ΕΑΝ δεν μπαίνει στο τραπέζι ποδοσφαιρικής συζήτησης, από σχολιαστές που σέβονται τον εαυτό τους και τη δουλειά τους.

Ποιο θα ήταν το τελικό σκορ… αν η Άρσεναλ είχε βάλει δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Να κάνει ένα 2-0, που στο φινάλε το δικαιούνταν. Πιάσαμε καφενείο γειτονιάς. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, το βιώνεις τις στιγμές της ζωντανής του δράσης και απαγορεύονται οι εικασίες και οι φαντασιώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ευκαιρία, να προσθέσουμε ότι καμιά ομάδα δεν… δικαιούται τίποτα. Δεν βγαίνουν στην αρένα οι ποδοσφαιριστές για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ούτε για να κερδίσει ο καλύτερος. Ο φουκαράς, όμως, αλλά και ο άσχετος που απευθύνεται σε φουκαράδες θα βάλει στην… κριτική του την κουβέντα της παρηγοριάς:

– Αν ο Ελ Αραμπί έβαζε το χαμένο γκολ στο α΄ ημίχρονο, δεν ξέρεις… αν θα προκρινόταν τελικά ο καλύτερος Ολυμπιακός…

Ο Ολυμπιακός κέρδισε! Αυτό δεν τους φτάνει; Για δεύτερη σερί φορά στο Λονδίνο την Άρσεναλ. Να, που δεν στέκονται σε τούτο το μεγαλείο και πέφτει σύννεφο η ανοησία. Η συμφωνία των κακομοίρηδων για κακομοίρηδες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Χάθηκε η πρόκριση στο Καραϊσκάκη.

Ας κάνουμε, όμως, κι εμείς το παιχνίδι του ΑΝ και του ΕΑΝ. Μ΄ έναν όρο, θα παίξουμε με ξεφουσκωμένη μπάλα. Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

… Αν η Άρσεναλ δεν κέρδιζε 3-1 στον Πειραιά, αλλά 2-1. Αν ερχόταν ισόπαλο το ματς 0-0 ή 1-1 και 2-2. Αν ο Ολυμπιακός δεν είχε χάσει 3-1, αλλά είχε κερδίσει ή αποσπάσει ισοπαλία. Αν ένα απ’ όλα αυτά είχαν συμβεί, ε, τότε και η Άρσεναλ θα ήταν διαφορετική στη ρεβάνς. Δεν θα είχε αναλάβει- όπως χθες στο Λονδίνο- το ρόλο του Θανάση Βέγγου σε φαρσοκωμωδία.

Δεν είδατε τους περισσότερους παίκτες της Άρσεναλ, με κορυφαίο τον κάπταιν Ομπαμεγιάνγκ, να κάνουν χαβαλέ; Δεν είδατε, από την άλλη, έναν σοβαρό, έναν υπεύθυνο Ολυμπιακό, έναν μαχητή που μετά το 0-1 κυνηγούσε το δεύτερο γκολ; Δεν είδατε τον πρωταθλητή, υπόδειγμα επαγγελματισμού, απέναντι σε αντίπαλο προβληματικό που είχε καθίσει στο σκορ του πρώτου αγώνα;

Ο Ολυμπιακός νίκησε! Αδιάφορο αν αποκλείστηκε. Μια άξια, καθόλου τυχαία, νίκη εκτός έδρας σε βάρος αντιπάλου, μέσα στα πέντε μεγαλύτερα ονόματα του αγγλικού ποδοσφαίρου, δεν μπαίνει στο παζάρι του καφενείου. ΑΝ εκείνο, ΕΑΝ το άλλο… Κάντε μας τη χάρη

………………………………………………

Η Πίπα στην Αγγλία έκανε και δεύτερο πιπάκι, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης