Τώρα ο Μαρινάκης ανεβαίνει στη... ζυγαριά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, 08:41
Τώρα ο Μαρινάκης ανεβαίνει στη... ζυγαριά
Μια από τις ηλιθιότητες στο αθλητικό ρεπορτάζ. Να χαρακτηρίζουν «ηγέτη» και «ισχυρό άνδρα» τον πρόεδρο μίας ΠΑΕ. Τον μεγαλομέτοχο. Έτσι το διάβαζαν από τους προηγούμενους, έτσι το πιπιλίζουν και οι νεότεροι.

Ο Μαρινάκης, για παράδειγμα. Από πού και ως πού... ισχυρός άνδρας; Λεφτά έχει, που τα κέρδισε όχι από το ποδόσφαιρο, όχι από τον Ολυμπιακό. Και μπήκε στο κόλπο με τα πακέτα του, όχι με την... ισχύ του. Με την πείρα του. Όχι με το... ηγετηλίκι του.

Χωρίς τα λεφτά του ο κάθε Μαρινάκης στον κάθε Ολυμπιακό είναι ο τίποτας. Δεν θα τον υπολόγιζε κάποιος ούτε όσο εκείνον που ασπρίζει τις γραμμές στου Ρέντη.

Γελοιοποιείται η έννοια ηγέτης από τους αθλητικούς συντάκτες, όταν ως τέτοιον χαρακτηρίζουν στο ποδόσφαιρο έναν επιχειρηματία. Κάποιον, δηλαδή, που... εμπνέει, που οδηγεί, καθοδηγεί και τον ακολουθούν τα πλήθη. Και για τον οποίον ο κόσμος δεν το ’χει σε τίποτα να κατεβάσει καντήλια και εξαπτέρυγα και να αναφερθεί στη μάνα του... ηγέτη.

Επί του θέματος. Ο Ολυμπιακός έχει τα μαύρα του χάλια. Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, επειδή το καθετί έχει την αιτία του, λέμε ότι ο Ολυμπιακός δεν ανακάλυψε σήμερα, ούτε χθες την αγωνιστική του κρίση. Από την περασμένη σεζόν φάνηκαν ολοκάθαρα τα σημάδια της ομάδας, που δεν πατούσε καλά.

Στον Ολυμπιακό, όμως, έκαναν το κορόιδο. Επειδή είχαν στο τσεπάκι το πρωτάθλημα. Επειδή είχαν το πιο ακριβό ρόστερ. Επειδή είχαν... ηγέτη πολλών κυβικών.

Τώρα θα δώσει τις πραγματικές του εξετάσεις ως... ηγέτης ο βαρέων βαρών σίγουρα στα κιλά Μαρινάκης. Στην πραγματικότητα δεν θα κριθεί ως... ηγέτης, αλλά απλώς ως ικανός διαχειριστής ανώνυμης εταιρείας. Ως επιχειρηματίας που εμπορεύεται ποδοσφαιρικό προϊόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαρινάκης, που θα «πεθάνει» από τον καημό του, αν χάσει το πρωτάθλημα, αποφάσισε να κουνήσει το τάβλι. Αυτή η παρτίδα, αυτή η επταετία έκλεισε τον κύκλο της. Ξεκινάει πλάνο από την αρχή. Για δύο λόγους.

Ένα, διότι ως χαρακτήρας ο Μαρινάκης δεν αντέχει τη δεύτερη θέση. Δύο, έτσι όπως είναι σήμερα ο Ολυμπιακός, πώς να διεκδικήσει την πρωτιά στην Ελλάδα και την προσεχή σεζόν;

Άγνωστο αν θα τα καταφέρει ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού. Αν θα κάνει ομάδα τον Ολυμπιακό που θα παίζει κανονικό ποδόσφαιρο. Αν θα συνεχίσει να παίρνει το πρωτάθλημα. Με τις κινήσεις του, με τις αποφάσεις του ο... «ηγέτης» του Ολυμπιακού θα δείξει σ’ όλους, και στους οπαδούς της ομάδος και σ’ όσους τον θεωρούν καταστροφέα του ποδοσφαίρου, πόσο μετράει.
..........................................
Γιατί είναι της πλάκας προπονητής ο Βούζας στον Ολυμπιακό, διάβασε στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, 10:20