Δεν είμαι του ρεκόρ, είμαι του αγώνα. Τρέχουν οι δρομείς 100 μέτρα, 800 μ., πηδούν με το κοντάρι, ρίχνουν το ακόντιο, αδιαφορώ για τις επιδόσεις. Ούτε ποιος θα έρθει πρώτος, δεύτερος. Βλέπω τον αγώνα. Βλέπω αθλητισμό.
Όχι όπως οι -της πλάκας μικροφωνατζήδες- της κρατικής τηλεόρασης, που πριν αρχίσει ο αγώνας, στη διάρκειά του και μετά, στο τέλος, πλακώνουν τα σάλια τους με… αριθμούς. Επειδή δεν έχουν να πουν τίποτα. «Περιγράφουν» ένα πράμα που δεν το κατέχουν. Και για να καλύψουν την αδυναμία τους, το ρίχνουν στους αριθμούς. Αυτός έχει κάνει τόσο, ο άλλος έχει αυτήν την επίδοση, ο παράλλος ήταν πέρυσι 4ος στον κόσμο… και να δούμε αν η κούρσα θα πάει κάτω απ’ αυτόν το χρόνο… Νούμερα, μια ακατάσχετη μπουρδολογία γεμάτη νούμερα.
Ο Γιουσαίην Μπολτ πήρε το χρυσό πάλι στο κατοστάρι. Δεν παίζεται ο άνθρωπος. Κατέχει το παγκόσμιο με 9.58 και είναι σίγουρο ότι αυτός ο απίστευτος χρόνος σίγουρα θα καταρριφθεί. Νόμος! Νομοτελειακό φαινόμενο, που δικαιώνεται. Όσο και να βελτιωθούν οι επιδόσεις, τα ρεκόρ πάντα θα καταρρίπτονται.
Σ’ έναν χρόνο, σε δέκα, σε διακόσια χρόνια, πάντως θα σπάσει και το πιο… απίστευτο ρεκόρ, που θα ‘ρθει η ώρα του να παύσει να ‘ναι απίστευτο. Νόμος.
Μην στέκεσαι μόνον στον Τζαμαϊκανό σούπερμαν. Τον Μπολτ που κέρδισε με 9.81. Οι έξι πρώτοι στο κατοστάρι στο Ρίο έκαναν λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Αυτό λέει ότι με τα χρόνια βελτιώνεται το επίπεδο των επιδόσεων. Και πάντα κάποιος με καλύτερα πόδια, καλύτερη τεχνική, πιο μυαλό, πιο ψυχή, κάνει το κατιτίς περισσότερο από τον προηγούμενο σούπερμαν.
………………………………………
Με την χρυσή Άννα Κορακάκη το παρατράβηξαν…, διάβασε apodytiriakias.gr