Αφήστε τα παιδιά να τα «δει» ο ήλιος

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010, 17:24
Αφήστε τα παιδιά να τα «δει» ο ήλιος

Είναι πλέον γνωστό ότι η βιταμίνη D είναι η μοναδική βιταμίνη που συνθέτει ο οργανισμός μας και ότι  είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη των παιδιών. Η βιταμίνη D βρίσκεται στο δέρμα μας σε μια ανενεργή μορφή, ως προβιταμίνη D. Αυτή ενεργοποιείται με την ηλιακή ακτινοβολία και έτσι σχηματίζεται η βιταμίνη D. Επομένως, η πρόσληψή της, δεν εξαρτάται μόνο από τη διατροφή, αλλά και από τη γεωγραφική περιοχή όπου μένει το παιδί καθώς και το χρόνο που το «βλέπει» ο ήλιος.

Παιδιά που ζουν σε περιοχές με έντονη ηλιοφάνεια, όπως είναι και η χώρα μας, χρειάζεται να παίρνουν από τις τροφές λιγότερα ποσά βιταμίνης D, από παιδιά που διαβιούν σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα οι σκανδιναβικές. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η βιταμίνη D είναι απαραίτητη – μαζί με το φώσφορο – για την απορρόφηση του ασβεστίου από τις τροφές και την τοποθέτησή στα οστά.

Είναι επομένως ένα από τα απαραίτητα συστατικά που πρέπει να λαμβάνουν τα βρέφη, αλλά κυρίως τα παιδιά και οι έφηβοι που βρίσκονται στην ανάπτυξη.

Επωφεληθείτε, λοιπόν, από την ηλιοφάνεια της χώρας μας και βγάλτε τα παιδιά να τα «δει» ο ήλιος, για γερά οστά και φυσιολογική ανάπτυξη του σκελετού τους. Όσο για τις παρενέργειες από την ηλιακή ακτινοβολία, τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να ελαττώσετε το χρονικό διάστημα και να χρησιμοποιείτε την απαραίτητη αντηλιακή προστασία. Χρονικές περιόδους, όμως, όπως αυτή που διανύουμε, είναι οι πλέον κατάλληλες για να αφήνουμε τα παιδιά όσο περισσότερες ώρες μπορούμε στον ήλιο.

Πηγή: eimastegynaikes.grΤελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010, 17:24