Όλα τα αδέλφια έχουν εντάσεις μεταξύ τους και παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους κυριότερους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό:

Ανταγωνισμός: Ακόμα και σε αυτού του είδους τη σχέση, υπάρχει ανταγωνισμός, ιδιαίτερα αν τα παιδιά σας είναι κοντά ηλικιακά. Φροντίστε λοιπόν με τη συμπεριφορά σας να μην τον ενισχύετε και να κρατάτε ίσες αποστάσεις και από τα δύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διεκδίκηση προσοχής: Κάθε παιδί θέλει κατ’ αποκλειστικότητα την αγάπη και το ενδιαφέρον των γονιών. Κάνει λοιπόν τα πάντα για να το εξασφαλίσει, κάτι που δυσαρεστεί το αδελφάκι του, με αποτέλεσμα να προκαλούνται εντάσεις.

Εγωκεντρισμός: Για κάθε παιδάκι είναι δύσκολο να δίνει ή να μοιράζεται δικά του πράγματα, ακόμα αν αυτό είναι το αδελφάκι του. Ιδανικά τα θέλει όλα για εκείνο και μπορεί να υποχωρήσει μόνο αν του ζητηθεί με αποδεκτό για εκείνο τρόπο. Σε διαφορετική περίπτωση και ιδιαίτερα αν το αδελφάκι προσπαθήσει να πάρει αυτό που θέλει με το ζόρι, τα πράγματα καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Σύγκριση: Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι οι συγκρίσεις μεταξύ των παιδιών είναι λανθασμένος τρόπος ανατροφής, πόσω μάλλον μεταξύ αδελφών. Αν λοιπόν συγκρίνετε συνεχώς το ένα με το άλλο και με εσάς θα τα βάλει το «ριγμένο» από τη σύγκριση και με το άλλο σας παιδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης