Τη σημασία της λήψης πρωινού για τα παιδιά, επισημαίνουν οι ειδικοί. Πέρα από την αναπόφευκτη κούραση και μειωμένη απόδοση στο σχολείο, όταν λείπει το πρωινό, έρχεται η πείνα και οι κακές διατροφικές επιλογές! Δεν είναι τυχαίο το ότι η έλλειψη πρωινού οδηγεί σε αυξημένη πρόσληψη λιπαρών και στην κατανάλωση junk food, κάτι το οποίο δυστυχώς μπορεί εύκολα να βρει ένα παιδί στο σχολικό κυλικείο.

Εκτός από αυτούς τους προφανείς κινδύνους, υπάρχουν και άλλοι πιο σοβαροί με μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες. Παραλείποντας το παιδί το πρωινό του, στερεί από τον οργανισμό ένα μεγάλο κρίσιμο φορτίο θρεπτικών συστατικών. Αν σκεφτεί κανείς ότι η λήψη του πρωινού σχετίζεται με υψηλότερη πρόσληψη βιταμινών (C, A), αμινοξέων, ασβεστίου, ψευδαργύρου και σιδήρου, τότε ένα παιδί χωρίς πρωινό κυριολεκτικά «στραγγίζει» από θρεπτικά συστατικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωινό όμως, και ειδικότερα το οικογενειακό πρωινό, αποτελεί και ένα στοιχείο διαπαιδαγώγησης του παιδιού. Στο οικογενειακό τραπέζι δεν μοιραζόμαστε μόνο την τροφή μας, αλλά και τα συναισθήματά μας με τα παιδιά μας. Δίνουμε ζωντανά παραδείγματα συμπεριφοράς και σωστής διατροφής.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης