Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο θηλασμός είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει μία μαμά στο μωρό της. Το μητρικό γάλα έχει απίστευτα οφέλη στην υγεία του μωρού αλλά η διαδικασία του θηλασμού δεν είναι πάντα μία εύκολη υπόθεση για όλες τις μαμάδες. Στην πορεία του μπορεί να παρουσιαστούν δυσκολίες, οπότε εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να συναντήσετε, ώστε να είστε προετοιμασμένες για παν ενδεχόμενο.

Έχετε επίπεδες ή εισέχουσες θηλές
Σε κάποιες γυναίκες οι θηλές των μαστών τους είναι μαλακές και δεν εξέχουν αρκετά(επίπεδες ή εισέχουσες) κάτι το οποίο δυσκολεύει πολύ τη διαδικασία του θηλασμού. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία των γυναικών, τότε πρέπει να οπλιστείτε με επιμονή και υπομονή. Στο εμπόριο μπορεί να βρείτε καλύμματα θηλών ώστε να μπορεί το μωρό σας να θηλάσετε. Επίσης χρήσιμο μπορεί να σας φανεί και το θήλαστρο το οποίο μέσω των αντλήσεων που θα κάνετε, μπορεί να βοηθήσει στην εμφάνιση των θηλών σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θηλές σας είναι πληγωμένες
Σίγουρα κάποια στιγμή θα δείτε τις θηλές σας να ματώνουν. Οι πληγωμένες θηλές θα σας προκαλέσουν λίγο πόνο και παραπάνω ενόχληση αλλά δεν είναι ένα πρόβλημα που θα σας κάνει να διακόψετε το θηλασμό. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές κρέμες που μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση επούλωση των θηλών σας. Επίσης, μπορείτε να αφήνετε αρκετή ώρα το στήθος σας εκτεθειμένο στον αέρα, χωρίς ρούχα ή επιθέματα, για να απομακρύνεται η ανεπιθύμητη υγρασία.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης