Διαδραστική έκθεση video games

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011, 12:02
Διαδραστική έκθεση video games

Ένα ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των video games επιφυλάσσει στους επισκέπτες της η διαδραστική έκθεση GAME ON 2.0, η οποία θα φιλοξενείται στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Το κοινό –μικρής αλλά και μεγάλης ηλικίας- θα έχει την ευκαιρία να περιπλανηθεί σε ένα διαδραστικό κόσμο ψηφιακής δράσης, νέων τεχνολογιών και εικονικής πραγματικότητας, αλλά και να γνωρίσει την ιστορία των πιο δημοφιλών ηλεκτρονικών παιχνιδιών, από τις αρχές της δεκαετίας του '60 έως σήμερα, σε υπολογιστές και κονσόλες.

Η έκθεση χωρίζεται σε δέκα θεματικές ενότητες, μέσα από τις οποίες οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους, μεταξύ άλλων, στα Top-10 των καλύτερων και δημοφιλέστερων video games, αλλά και σε νέα, ψηφιακά παιχνίδια με τεχνολογίες αιχμής, όπως εικονική πραγματικότητα και τεχνολογία 3D.

Εξέχουσα θέση στην έκθεση θα κατέχει το «Virtusphere», μία τεράστια πλαστική σφαίρα εικονικής πραγματικότητας πάνω σε μία ειδική κυλιόμενη πλατφόρμα, η οποία μεταφέρει τον χρήστη σε ένα περιβάλλον έξω από τα καθιερωμένα, κάνοντάς τον πρωταγωνιστή του παιχνιδιού.

Το ταξίδι αρχίζει με σπάνια vintage παιχνίδια από παλιότερες δεκαετίες (pac-man) και συνεχίζει με τον Sonic και τον Super Mario. Οι δύο σημαντικότεροι χαρακτήρες παιχνιδιών «ξεναγούν» τους φίλους τους στο Top-10 των καλύτερων video games.

H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011, 12:02