Σιδεράκια, στα δόντια τους, χρειάζονται να βάλουν έξι στα δέκα παιδιά και ένας στους δυο ενήλικες, σύμφωνα με τελευταίες επιστημονικές μελέτες!

Το παιδί σας έχει περισσότερες πιθανότητες να χρειάζεται σιδεράκια, αν πιπιλούσε κατά τη νηπιακή ηλικία διαρκώς το δάχτυλό του και έχουν «πέσει» πιο νωρίς τα νεογιλά δόντια του. Εάν έχετε παρατηρήσει πως αναπνέει με το στόμα κι όχι με τη μύτη ή έχει μικρές γνάθους με μεγάλα δόντια ή αντίστροφα, που ίσως έχει κληρονομήσει από εσάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σωστή θέση των δοντιών αφορά πρωτίστως πρακτικούς και λειτουργικούς λόγους της στοματικής κοιλότητας όπως η μάσηση, η αρμονική σχέση της άνω και κάτω γνάθου, στην ομιλία και στη διατήρηση της υγείας της στοματικής κοιλότητας, κ.α. Ο πρώτος ορθοδοντικός έλεγχος ενδείκνυται να γίνεται στην ηλικία των 8 χρόνων, αφού έχουν ανατείλει οι πρώτοι γομφίοι έτσι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε πιθανές εξαγωγές δοντιών.

Το αν θα πρέπει το παιδί σας να φορέσει σιδεράκια αυτό το αποφασίζει ο ορθοδοντικός ύστερα από τον έλεγχο που κάνει στο παιδί κατά την ηλικία των 8-9 χρόνων. Η τοποθέτηση, σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, δεν κρίνεται απαραίτητη μόνο για την βελτίωση της θέσης των δοντιών, αλλά και για την επίλυση άλλων σοβαρών προβλημάτων του στόματος. Το παιδί μπορεί να χρειάζεται να βάλει σιδεράκια ακόμα και για να βελτιωθεί η εικόνα του χαμόγελου του, καθώς τα σιδεράκια κάνουν θαύματα στο χαμόγελο του και έτσι θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης