Το πρόγραμμα «Διάγνωση και θεραπεία» για παιδιά, που έχουν θέσει σε εφαρμογή τα Παιδικά Χωριά SOS τα χρόνια της κρίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη την τελευταία εβδομάδα στην Αθήνα, παρέχοντας δωρεάν οδοντιατρική εξέταση και θεραπεία.

Η πρωτοβουλία αφορά οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και οι οποίες αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τη στοιχειώδη φροντίδα όχι μόνο της πρόληψης, αλλά και της θεραπείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κυψέλη, έξω από το κτήριο που στεγάζει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, εδώ και λίγες ημέρες σταθμεύει η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα, σε συνεργασία με τα «Φωτεινά Χαμόγελα».

Στη Μονάδα, οι εθελοντές παιδοδοντίατροι, μέλη της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας, προχωρούν στη θεραπεία και αποκατάσταση οδοντικών προβλημάτων σε περισσότερα από 200 παιδιά, στα οποία οι γονείς δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες αυτές, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Η Μονάδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα παραμείνει για 10 μέρες στην Αθήνα και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα καλύψει θεραπευτικές ανάγκες άλλων 100 παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο που μας πέρασε εξέτασαν και έκαναν οδοντιατρικό έλεγχο σε περισσότερα από 350 παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

X.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης