Έκανε τα πρώτα του βήματα; Επιλέξτε σωστά τα παπουτσάκια του

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014, 09:00
Έκανε τα πρώτα του βήματα; Επιλέξτε σωστά τα παπουτσάκια του
Τα πρώτα βήματα του μωρού σας αποτελούν ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη του. Και ως περήφανοι γονείς ήρθε η ώρα να του αγοράσετε και τα πρώτα του παπούτσια. Με τόσες επιλογές που υπάρχουν είναι φυσικό να νιώθετε μπερδεμένοι, γι’ αυτό σύμφωνα και με το mother.gr ακολουθείστε κάποιες συμβουλές.

Τα παπούτσια θα πρέπει να είναι ελαφριά, εύκαμπτα και να ακολουθούν την φυσική κίνηση του ποδιού.
Δεν χρειάζεται να αγοράσατε ορθοπεδικά παπούτσια, αφού αυτά απευθύνονται μόνο σε παιδιά που έχουν κάποιο συγκεκριμένο ορθοπεδικό πρόβλημα.

Επιλέξτε παπούτσια από γνήσιο δέρμα, που θα επιτρέπουν στο πόδι να αναπνέει και αποφύγετε τα συνθετικά υλικά.

Προσέξτε η σόλα να είναι ελαστική για να μην γλιστράει και φυσικά αποφύγετε τα τακούνια.

Για τα πρώτα βήματα, καλό θα είναι να αποφύγετε και τα αθλητικά παπούτσια, καθώς είναι φτιαγμένα από πιο βαριά υλικά και δυσκολεύουν τα παιδιά στο περπάτημα.

Προτιμήστε παπούτσια με αυτοκόλλητες ταινίες και όχι με κορδόνια, που συνεχώς θα λύνονται με κίνδυνο το παιδί να τα πατήσει και να πέσει.

Επειδή τα παιδιά συνηθίζουν να μαζεύουν τα δαχτυλάκια τους, ελέγξτε προσεχτικά αν υπάρχει αρκετός χώρος στο μπροστινό μέρος, γύρω στο 1,5 εκατοστό για να κουνιούνται ελευθέρα.

Μην αγοράζετε παπούτσια σε μεγαλύτερο μέγεθος από αυτό που πρέπει, γιατί είναι πιθανόν να προκαλέσουν στο παιδί κάποιο ατύχημα.

Ελέγξτε αν το πίσω μέρος του παπουτσιού αγκαλιάζει σωστά το πόδι του παιδιού, παρέχοντας του επιπλέον στήριξη.

Τέλος, να θυμάστε ότι τα ποδαράκια των παιδιών σε αυτά τα πρώτα χρόνια μεγαλώνουν πολύ γρήγορα, γι’ αυτό θα πρέπει κάθε δυο τρεις μήνες να ελέγχετε αν το παιδί χρειάζεται να αλλάξει νούμερο.

Πηγή: govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014, 09:00