Η εκπαίδευση τουαλέτας απαιτεί καλή διάθεση, υπομονή και ενθάρρυνση. Η επιτυχία μπορεί να έρθει πολύ σύντομα. Το κυριότερο είναι να μην ξεκινήσετε πολύ νωρίς.

Αν το παιδί δεν είναι ακόμη σε θέση να ελέγξει τη λειτουργία της κύστης και των εντέρων του, η εκπαίδευση δεν πρόκειται να φέρει θετικά αποτελέσματα. Μία έμπειρη μητέρα θα περιμένει ώσπου το παιδί να είναι πανέτοιμο, αποφεύγοντας έτσι τα ατυχήματα, τα βρεμένα ρούχα και τον εκνευρισμό που συνοδεύουν την ανεπιτυχή εκπαίδευση τουαλέτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζουν όταν η μητέρα, είτε από άστοχο ενθουσιασμό, είτε επειδή αφήνεται να παρασυρθεί από τρίτους, ξεκινά να εκπαιδεύει το παιδί της να χρησιμοποιεί το γιο-γιο νωρίτερα από ό, τι πρέπει. Όμως το να προσπαθείτε να εκπαιδεύσετε ένα παιδί που δεν είναι ακόμη έτοιμο μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια προβλήματα, καθώς και να αναστατώσει τόσο το ίδιο όσο και το πρόσωπο που το φροντίζει. Δεν είναι κακό να έχει το παιδί ηλικία λίγο μεγαλύτερη από την «ιδανική». Τα παιδιά ηλικίας 2½-3 ετών μπορούν να εκπαιδευτούν στη χρήση του γιο-γιο μέσα σε 48 ώρες μόνο, αφού οι ικανότητες κατανόησης και ελέγχου των σωματικών τους λειτουργιών είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες των μικρότερων παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης