Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των δράσεων για την υποστήριξη οικογενειών που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης με τη δράση «Μεριμνούμε για τα παιδιά μας» στοχεύει στην ενεργοποίηση επιχειρήσεων, οργανώσεων, συλλόγων, μεμονωμένων πολιτών για τη συγκέντρωση ποσοτήτων γάλακτος καθώς και συμπληρωματικών προϊόντων πρωινού, ικανών να αντιμετωπίσουν και ενδεχομένως να εξαλείψουν το φαινόμενο ασιτίας μικρών παιδιών στα σχολεία της πόλης του Ηρακλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ποσότητα γάλακτος και τα υπόλοιπα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν θα διατίθενται σταδιακά σε οικογένειες που -αποδεδειγμένα και έπειτα από έκθεση κοινωνικού λειτουργού- αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και πλήρη αδυναμία κάλυψης της διατροφής των παιδιών τους.

Στην προσπάθεια αυτή αρωγός είναι η ΕΡΑ Ηρακλείου. Σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και τις Αντιδημαρχίες Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, η ΕΡΑ Ηρακλείου, προσπαθώντας να βελτιώσει την καθημερινότητα των παιδιών που έχουν ανάγκη, διοργανώνει ραδιομαραθώνιο την επόμενη Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των ακροατών και η συλλογή γάλακτος (μακράς διαρκείας) καθώς και συμπληρωματικών προϊόντων πρωινού (χυμοί, συσκευασμένα μπισκότα κ.λπ.). Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε μαθητές, παιδιά απόρων οικογενειών, καλύπτοντας μέρος των καθημερινών αναγκών τους και ενισχύοντας την προσπάθεια του δήμου προς την κατεύθυνση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η ΕΡΑ Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου απευθυνόμαστε σε πολίτες και φορείς, επικαλούμενοι την ευαισθησία τους, και τους καλούμε να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την προσπάθεια, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη τους, ώστε κανένα παιδί να μην πηγαίνει νηστικό στο σχολείο».

Η συλλογή των προϊόντων θα πραγματοποιείται καθ’ όλη την ερχόμενη εβδομάδα στα κατά τόπους Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας (πρώην ΚΑΠΗ), στα γραφεία της ΕΡΑ Ηρακλείου (Μάχης Κρήτης 161-Ηράκλειο) και από το πρωί έως το βράδυ της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου από τις 07.00 το πρωί ως τις 14.00 μετά το μεσημέρι, καθώς επίσης και από τις 17.00 έως τις 18.00, οι δημοσιογράφοι και οι παραγωγοί της ΕΡΑ Ηρακλείου θα φιλοξενήσουν στο στούντιο, αλλά και τηλεφωνικά, όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν. Εκπρόσωποι του δήμου Ηρακλείου και άλλων τοπικών φορέων, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες θα δώσουν πρόθυμα το ”παρών” σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Η μέρα θα κλείσει στο δημαρχείο, στο κέντρο της πόλης, με μουσικό πρόγραμμα από ντόπιους καλλιτέχνες (Γιάννης Κασσωτάκης, συγκρότημα «Πετρίτες»), που συμμετέχουν αφιλοκερδώς, προκειμένου όλοι οι πολίτες να προσφέρουν και να διασκεδάσουν.

Στην προσπάθεια συμμετέχουν ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης, οι οποίοι έχουν προσκληθεί από την ΕΡΑ Ηρακλείου και θα συνδεθούν κάποια στιγμή με το πρόγραμμά της, για να μεταδώσουν και εκείνοι το μήνυμα αλληλεγγύης!

Στην προσπάθεια της ΕΡΑ Ηρακλείου θα συμμετάσχει και ο Δήμος Μαλεβιζίου. Την ερχόμενη Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, από τις 09.00 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα στο δημαρχείο Μαλεβιζίου, στην πλατεία Μ. Κατσαμάνη στο Γάζι.

Οι διοργανωτές απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, ζητώντας να αποδείξουν -για ακόμη μία φορά- την κοινωνική τους ευαισθησία και να συμβάλλουν στην προσπάθεια. Ακόμα και ένα κουτί γάλα μπορεί να καλύψει ένα μέρος μιας βασικής ανάγκης συνανθρώπων μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να το αγοράσουν. Επομένως, όσο μικρή σε ποσότητα κι αν είναι μια προσφορά, συμβάλλει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης