Άραγε υπάρχει κανόνας για το αν πρέπει μια οικογένεια να αποκτήσει δεύτερο ή ακόμα και τρίτο παιδί; Kαι τι «κακό» έχει μια οικογένεια που επιλέγει να κάνει μόνο ένα; Παλαιότερα οι γονείς με ένα παιδί αντιμετωπίζονταν από την κοινωνία καχύποπτα, ενώ τα μοναχοπαίδια έφεραν το «στίγμα».

Σήμερα έχει αλλάξει η κατάσταση και πολλές οικογένειες επιλέγουν συνειδητά να κάνουν ένα μόνο παιδί. Για αυτό και σήμερα τα μοναχοπαίδια είναι πολύ περισσότερα σε αριθμό από ό,τι στο παρελθόν, ενώ το φαινόμενο της οικογενείας με ένα μόνο παιδί είναι σύνηθες πλέον. Και φυσικά, κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, ωστόσο υπάρχουν κάποιες αλήθειες που ισχύουν για όλα τα μοναχοπαίδια. Δείτε τι λέει το mother.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Ένα μοναχοπαίδι μεγαλώνοντας γίνεται πιο ανεξάρτητο. Μην έχοντας μεγαλύτερα αδέλφια για να το στηρίξουν και να το βοηθήσουν σε κάθε του βήμα, το μοναχοπαίδι τελικά τα βγάζει πέρα μόνο του και πολλές φορές καλύτερα.

• Το μοναχοπαίδι απολαμβάνει «αποκλειστική» αγάπη και αμέριστη προσοχή από τους γονείς του. Αλλά τα «προνόμια» δεν σταματούν εδώ…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης