Η επιλογή ενός παιδικού σταθμού είναι μια διαδικασία την οποία τα ζευγάρια περνάνε σε κάποια φάση, όχι κατά ανάγκη όλα στην ίδια ηλικία. Ο αριθμός των παιδιών, το περιβάλλον και τα προσόντα των υπευθύνων είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες και ελέγχονται προσεκτικά από κρατικές υπηρεσίες.

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες παιδικών σταθμών, δημοτικοί, ιδιωτικοί και μικτοί, ωστόσο όλοι περνούν τους βασικούς ελέγχους ασφάλειας και ποιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν είναι το ότι οι παιδικοί σταθμοί είναι συνήθως κλειστοί για εγγραφές από πολύ νωρίς λόγω της ζήτησης. Οι λίστες αναμονής δεν είναι ασυνήθιστες και η κράτηση πρέπει να γίνεται έγκαιρα.

Τα ωράρια διαφέρουν, αλλά συνήθως προσφέρονται σε ευέλικτη μορφή για να πληρούν τα κριτήρια του ευρύτερου πληθυσμού και προσφέρουν και ανάλογες διακυμάνσεις στις τιμές. Πολλοί σταθμοί, όμως, κλείνουν τελείως κάποιες βδομάδες το καλοκαίρι, υποχρεώνοντάς σας να πάρετε και εσείς άδεια ή να προβείτε σε άλλες διευθετήσεις. Όσο για το κόστος, οι τιμές μπορεί να διαφέρουν πολύ και αυτό εξαρτάται κυρίως από τη ζήτηση, τις προσφερόμενες δραστηριότητες και το επίπεδο ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται γενικά.

Η φροντίδα σε έναν παιδικό σταθμό σκοπό έχει να προσφέρει ένα μέρος όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να μάθουν και να συναναστραφούν με έναν τρόπο εποικοδομητικό και ασφαλή. Συνηθίζεται να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα το οποίο να περιλαμβάνει συγκεκριμένο χρόνο για δραστηριότητες, φαγητό, ύπνο και απασχόληση και αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση, εάν δεν επιθυμείτε κάποιο άτομο να προσέχει το παιδί σας μόνο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε τελική ανάλυση, καλό είναι να επισκεφθείτε μερικούς σταθμούς, για να κρίνετε από μόνοι σας ποιος ταιριάζει σε εσάς και στο παιδί σας βάσει περιβάλλοντος, συμπεριφοράς του προσωπικού και των υπολοίπων παιδιών που είναι ήδη εκεί, λαμβάνοντας επίσης υπ’ όψιν το πρόγραμμά του και το κόστος του.

Πηγή: mychild.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης