Τα λιπαρά οξέα ω-3 που περιέχουν τα ψάρια, και κυρίως οι σαρδέλες και ο σολομός, βοηθούν σημαντικά την ανάπτυξη της όρασης, της γνωστικής ικανότητας, της προσοχής, της πληρότητας, του ύπνου και της ευφυΐας στο παιδί μετά τη γέννηση. Για αυτό και προτείνεται η κατανάλωση ψαριών τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της κύησης και του θηλασμού.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έγιναν σε Πανελλήνιο Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας,  Ηπατολογίας και Διατροφής, τα λιπαρά οξέα ω-3 μειώνουν επίσης κατά 31% τους πρόωρους τοκετούς πριν από τις 34 εβδομάδες κύησης, επιμηκύνουν τη διάρκεια της κύησης και αυξάνουν ελαφρώς το βάρος του νεογνού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης