Το υπερηχογράφημα δίνει την πρώτη εικόνα του μωρού σας και παράλληλα βοηθά στην αξιολόγηση της ανάπτυξης του εμβρύου από τις πρώτες ημέρες της σύλληψης μέχρι και το τέλος της εγκυμοσύνης. Για εσάς μπορεί να έχει συναισθηματική αξία αλλά το υπερηχογράφημα βοηθά τον γιατρό σας να βεβαιώνεται ότι όλα εξελίσσονται καλά.

Το ειδικό μηχάνημα (υπερηχοτομογράφος), χρησιμοποιώντας τα ηχητικά κύματα αναπαράγει εικόνες του εμβρύου και των εσωτερικών οργάνων του, του πλακούντα και του αμνιακού σάκου. Έτσι, ο γιατρός μπορεί να αντλήσει πληροφορίες σημαντικές για την ανάπτυξη του εμβρύου και κάνει μετρήσεις ώστε να υπολογίσει το ύψος και το βάρος του μωρού σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία με την οποία πραγματοποιείται η εξέταση είναι απλή και εντελώς ανώδυνη. Ο γιατρός, αφού απλώσει στην κοιλιά σας ένα τζελ, ώστε να εφάπτεται σωστά η κεφαλή του μηχανήματος (ηχοβολέας) με το δέρμα, κινεί τον ηχοβολέα ελέγχοντας στην οθόνη και αποθηκεύοντας τις εικόνες. Κατά μέσο όρο, μία εξέταση με υπέρηχο διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης