Οι ρυθμοί του παιδιού σας από τη γέννησή του μέχρι να μεγαλώσει αλλάζουν, έτσι και ο ύπνος του παιδιού σας αλλάζει με τον καιρό, ανάλογα με την ηλικία του. Κάθε άνθρωπος έχει τους βιολογικούς του ρυθμούς και δεν κοιμούνται όλοι τον ίδιο αριθμό ωρών.Τα παιδιά διαφέρουν μεταξύ τους και ο επαρκής χρόνος για την ξεκούραση είναι για το καθένα διαφορετικός.

Διαβάστε τις αλλαγές που συμβαίνουν στις συνήθειες του ύπνου του παιδιού ανάλογα με την ηλικία του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη γέννηση μέχρι 3 μηνών

Το παιδί σας κοιμάται τον περισσότερο χρόνο και ξυπνά κυρίως για να φάει. Γύρω στον τρίτο μήνα αυξάνεται σταδιακά ο χρόνος που παραμένει ξύπνιο. Το μωράκι σας μένει ξύπνιο περισσότερο τις απογευματινές ώρες, καθώς τα ερεθίσματα που δέχεται είναι περισσότερα, τα αντιλαμβάνεται και τα επεξεργάζεται.

Μωρό 4 μηνών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτή την ηλικία το μωρό σας εγκαταλείπει τις συνήθειες του ύπνου που είχε ως βρέφος και αρχίζει να κοιμάται περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας σαν μεγαλύτερο παιδί. Συνήθως καταφέρνει να κοιμηθεί το βράδυ για 6 συνεχόμενες ώρες (με μερικές εξαιρέσεις, δυστυχώς…). Η περίοδος προσαρμογής του μωρού σας στις νέες συνήθειες ύπνου του μπορεί να συνοδεύεται από συχνά μεταμεσονύχτια ξυπνήματα και μικρότερης διάρκειας ημερήσιους υπνάκους. Το μωρό σας τώρα αρχίζει να ελέγχει την πείνα του και για αυτό τον λόγο οι ώρες συνεχούς ύπνου αυξάνονται.

Μωρό 8 μηνών

Η φάση αυτή σχετίζεται με τα αναπτυξιακά κατορθώματα του μωρού που συντελούνται από τον 8ο έως τον 10ο μήνα ζωής. Σε αυτή την ηλικία γίνεται ένα αναπτυξιακό άλμα σε ότι αφορά την κίνηση, μιας και το μωρό σας αρχίζει να μπουσουλάει, να σηκώνεται όρθιο στηρίζοντας το σώμα του στα έπιπλα, ο εγκέφαλος του αναπτύσσεται ραγδαία, ενώ έχουν κάνουν ήδη την εμφάνισή τους τα πρώτα δοντάκια. Οι αλλαγές αυτές δεν είναι και λίγες για να αφήσουν αδιάφορες τις συνήθειες του μωρού σας γύρω από τον ύπνο. Το αποτέλεσμα είναι το μωρό να κάνει ακατάστατο βραδινό ύπνο, να μην κοιμάται πολλές ώρες την ημέρα και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα να διατηρεί μόνο το μεσημεριανό και βραδινό ύπνο του. Πολλές φορές θα παρατηρήσετε τα βράδια να ξυπνάει και να δυσανασχετεί. Αυτό συμβαίνει όχι γιατί πεινάει ή είδε κάποιο όνειρο, που το ξύπνησε, αλλά γιατί είναι πολύ πιθανό να έχει ενοχλήσεις στα δόντια του. Εσείς φροντίστε να το καθησυχάζετε και να το κρατάτε αγκαλιά , γιατί οι πόνοι που νιώθει από τα δοντάκια που ξεπροβάλλουν είναι μεγάλοι και ευθύνονται για τη γκρίνια του και τη δυστροπία του την ημέρα και το βράδυ…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης