Η μέθοδος που αλλάζει εντελώς τη σχέση εμπιστοσύνης γονέα και παιδιού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, 04:17
Η μέθοδος που αλλάζει εντελώς τη σχέση εμπιστοσύνης γονέα και παιδιού

Πόσο χρόνο ξοδεύετε με το παιδί σας μετά τη δουλειά σας; Από τεχνική άποψη, χρειαζόμαστε μόνο 30 λεπτά για να μαγειρέψουμε το δείπνο, περίπου 15 λεπτά για να διαβάσουμε ένα βιβλίο και μια στιγμή για να του δώσουμε ένα φιλί για καληνύχτα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, μεταξύ όλων αυτών των διαδικασιών, υπάρχουν 3 λεπτά που μπορεί να είναι τα πιο σημαντικά της ημέρας. Η ψυχολόγος Nataliya Sirotich αναλύει τον κανόνα των 3 λεπτών, που αν καταφέρουμε να τηρήσουμε, θα καλλιεργήσουμε την εμπιστοσύνη ανάμεσα σε εμάς και το παιδί μας.

Ο κανόνας των 3 λεπτών

Αυτός ο κανόνας λέει ότι είναι καλό όταν συναντάς το παιδί σου, να του φέρεσαι τρυφερά και με ενδιαφέρον, όπως ακριβώς θα έκανες αν είχες να το δεις πολύ καιρό.

Είναι πολύ σημαντικό κάθε φορά που επικοινωνείτε μαζί του να βρίσκεστε στο ίδιο οπτικό επίπεδο με το παιδί και να αφιερώσετε 3 λεπτά για να το αγκαλιάσετε και να το ρωτήσετε πως τα πέρασε όσο εσείς απουσιάζατε. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακολουθείτε αυτόν τον κανόνα όταν παίρνετε το παιδί σας από το νηπιαγωγείο, το σχολείο ή όταν επιστρέφετε στο σπίτι από τη δουλειά.

Περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, 08:03