Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα μοναχοπαίδια είναι κακομαθημένα, ωστόσο αυτό είναι μόνο ένας μύθος, καθώς η συμπεριφορά ενός παιδιού δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το αν έχει αδέλφια ή όχι, αλλά από τους ίδιους τους γονείς και πώς θα το μεγαλώσουν.

Δείτε παρακάτω, ποιοι είναι οι πιο συχνοί μύθοι που λέγονται για μοναχοπαίδια, τα οποία στην πραγματικότητα δεν διαφέρουν από τα παιδιά που έχουν αδέλφια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι κακομαθημένα

Ο πιο συχνός μύθος. Ένας γονιός κακομαθαίνει το παιδί του όταν στην προσπάθειά του να του προσφέρει όλο και περισσότερα, υπερβάλλει και φτάνει στο σημείο να μην του χαλάει κανένα χατίρι. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, την ανάγκη αυτής της… υπέρ-προσφοράς δεν την έχουν αποκλειστικά οι γονείς ενός παιδιού.

Είναι αντικοινωνικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει η άποψη πως επειδή δεν έχουν αδελφάκι, δυσκολεύονται στις κοινωνικές σχέσεις τους και ανοίγονται δύσκολα. Αλλά αυτό δεν ισχύει, μόνο με τα μοναχοπαίδια. Ακόμη κι ένα παιδί πολύτεκνης οικογένειας, μπορεί να αναπτύξει αντικοινωνική συμπεριφορά και να δυσκολεύεται στις κοινωνικές του συναναστροφές. Είναι θέμα χαρακτήρα.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης