Τα παιδιά μας από τα πρώτες μήνες της ζωής τους τρέφονται με τροφές που παρασκευάζονται στο σπίτι αλλά και με βρεφικά τρόφιμα που βρίσκουμε στο εμπόριο. Θα πρέπει να φροντίζουμε να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια και πιο συγκεκριμένα πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνες, ψευδάργυρο και φυλλικό οξύ.

Ενισχυμένο σε σίδηρο είναι το ρυζάλευρο, βρεφικό τρόφιμο που μπορείτε να διαλύσετε και στο μητρικό γάλα ή και να το δώσετε στο παιδί σας ως υποκατάστατο του. Για να μπορέσει το παιδί σας να πάρει όλες τις θρεπτικές βιταμίνες και τα συστατικά που έχουν τα φρούτα, μπορείτε να τα πολτοποιήσετε για να πάρουν την μορφή κρέμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορείτε όμως να εισάγετε και το κρέας στην διατροφή του παιδιού σας, αφού περιέχει βιταμίνες, σίδηρο και πρωτεΐνη. Το αλέθεται και με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να τα ταΐσετε και λαχανικά (σπανάκι, κολοκύθι, καρότα) γιατί και αυτά με τη σειρά τους είναι πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνη Α. Το ψάρι καλό θα είναι να μην το δώσετε στο παιδί σας πριν τον εντέκατο μήνα αλλά και το αυγό πριν χρονίσει το παιδί σας.

Να αποφεύγετε να προσθέτετε ζάχαρη αλλά και αλάτι στις παιδικές τροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης