Το δωμάτιο που περνούν τα παιδιά τις περισσότερες ώρες τους, πρέπει να δημιουργεί την κατάλληλη διάθεση και να τα προτρέπει να είναι χαρούμενα, ευτυχισμένα. Γι αυτό ανανεώστε το δωμάτιο του παιδιού σας με λειτουργικά έπιπλα, χρωματιστά για να μπορεί να παίζει και να είναι χαρούμενο!

Τηρήστε τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας στο δωμάτιο του παιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιδί θα πρέπει από μικρό να συνηθίσει σε ένα τακτοποιημένο δωμάτιο, οπότε φροντίστε κάθε φορά μετά το παιχνίδι να αφιερώνετε λίγο χρόνο για να βάζετε τα παιχνίδια στη θέση τους. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθει και το παιδί να τακτοποιεί και μόνο του το δωμάτιο του αλλά και τους χώρους που μοιράζετε όλη η οικογένεια.

Τα πράγματα, τα έπιπλα θα πρέπει να είναι απλά και πρακτικά και ασφαλή.

Συζητήστε με το παιδί σας και αφήστε το να σας πει ποια είναι η επιθυμία του. Αφήστε τα παιδιά 7-14 χρονών να επιλέξουν μόνα τους τα καινούργια έπιπλα, κουρτίνες ή το χρώμα του δωματίου τους,. Με αυτόν τον τρόπο θα προβάλλουν την προσωπικότητα τους αλλά και τον εσωτερικό τους κόσμο. Ρωτήστε τα να σας πουν τους αγαπημένους ήρωες, μουσική, επιτραπέζια και δείξτε τους περιοδικά για παιδικά δωμάτια για να δείτε τι τους αρέσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώστε τα χρώματα που του αρέσουν ή ερεθίζουν τη δημιουργική του διάθεση. Βάψτε τους τοίχους με τα χρώματα που το ηρεμούν ή το κάνουν χαρούμενο. Γεμίστε με ντουλάπες, ράφια το δωμάτιό του ώστε να μπορεί να βρίσκει εύκολα και γρήγορα τα ρούχα του αλλά και τα παιχνίδια. Γεμίστε τους τοίχους με πίνακες, ζωγραφιές, εικόνες και παιχνίδια, ώστε η διάθεσή του να είναι πάντα χαρούμενη.

Ντύστε το πάτωμα με μοκέτα ή χαλιά, με παιδικά σχέδια και κατάλληλα χρώματα.

Επιλέξτε έπιπλα που έχουν στη γερή κατασκευή, ποιοτικά υλικά, για να παρέχουν ασφάλεια και προστασία στο παιδί, από χτυπήματα, πεσίματα. Μην ξεχνάτε να διαβάζετε προσεκτικά τα υλικά αλλά και τις οδηγίες χρήσης που αφορούν σε οτιδήποτε βάζετε στο δωμάτιο του παιδιού.

Αφήστε τα, να αναπτύξουν το δικό τους γούστο!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης