Κάντε το νεογέννητο μωράκι σας ευτυχισμένο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015, 08:15
Κάντε το νεογέννητο μωράκι σας ευτυχισμένο
Η στιγμή της επιστροφής από το μαιευτήριο στο σπίτι μαζί με το μωρό σας είναι κάτι που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Η ευτυχία και η συγκίνησή σας ίσως να μην μπορούν να συγκριθούν με καμιά άλλη χαρά που έχετε ζήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Οι στιγμές αυτές όμως συνοδεύονται και με πολλή αγωνία και άγχος για το πώς θα ανταποκριθείτε στις ανάγκες του νεογέννητου μωρούς σας.

Ίσως πιστεύετε πως αυτό που χρειάζεται ένα νεογέννητο είναι η σωστή διατροφή και η τακτική καθαριότητα, όμως οι τελευταίες έρευνες έρχονται να μας αποδείξουν πως το νεογέννητο μωράκι χρειάζεται πολλά περισσότερα.

Τελευταίες έρευνες αποκαλύπτουν πως η υγιής ανάπτυξη ενός μωρού βασίζεται στην κάλυψη περισσότερων αναγκών από αυτές που εμείς θεωρούμε ως βασικές. Οι βιολογικές ανάγκες ενός νεογέννητου μωρού είναι εξίσου σημαντικές με τις συναισθηματικές, γι’ αυτό και επηρεάζουν με την ίδια ισχύ όλους τους τομείς της ανάπτυξής του. Χαλαρώστε, λοιπόν, και απολαύστε τις πρώτες στιγμές που θα ταΐσετε το μωρό σας στο σπίτι σας, θα το κοιμίσετε στην αγκαλιά σας και θα του δείξετε το δωμάτιό του.

Δείτε τι χρειάζεται το μωράκι σας πραγματικά και απολαύστε τρυφερές και ανεπανάληπτες οικογενειακές στιγμές

Ταΐστε το μωράκι σας
Ήδη έχετε ξεκινήσει τον θηλασμό από το μαιευτήριο. Το μωράκι σας θα θέλει να πίνει γάλα αλλά ίσως τις περισσότερες φορές να θέλει να βρίσκεται στο στήθος σας, προκειμένου να έχει επαφή μαζί σας και να αισθάνεται ασφάλεια. Στον θηλασμό δεν υπάρχει ωράριο. Τους 2-3 πρώτους μήνες της ζωής του το μωρό σας πρέπει να τρώει κάθε 3 ώρες και ακόμη κι εάν κοιμάται, πρέπει να το ξυπνάτε. Εάν έχετε κάποια προβλήματα με τον θηλασμό, μην απογοητεύεστε και προσπαθήστε να είστε χαλαρή, γιατί το άγχος σας μεταδίδεται στο μωρό και αυτό δεν είναι καθόλου καλό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015, 08:20