Πολλές φορές έχετε έρθει αντιμέτωπη με την ακαταστασία που επικρατεί στο σπίτι σας και η ώρα που ζητάτε από τα παιδιά σας να τακτοποιήσουν τα παιχνίδια τους είναι η ώρα που συγκρούεστε. Διαβάστε παρακάτω και την επόμενη φορά παροτρύνετε τα παιδιά σας να διατηρούν το δωμάτιο τους καθαρό και ταχτοποιημένο.

Δώστε στα παιδιά σας τη δυνατότητα να αποφασίσουν πώς θα τακτοποιήσουν τα πράγματα
Μπορείτε να τους παραχωρήσετε κουτιά σε διαφορετικά χρώματα και να τους ζητήσετε να αποθηκεύσουν τα πράγματα ανά κατηγορίες. Τα πάζλ στο κόκκινο κουτί, οι κούκλες στο μωβ κουτί κ.ο.κ. Έχοντας τα παιδιά τον πρώτο ρόλο στο πώς θα τακτοποιήσουν, γίνονται πιο υπεύθυνα και διατηρούν τα πράγματα σε μια τάξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεχωρίστε και απαλλαγείτε από άχρηστα πράγματα
Σίγουρα όταν τα πράγματα είναι λιγότερα, είναι πιο εύκολο να είναι τακτοποιημένα. Εάν κάποια παιχνίδια είναι ξεχασμένα στο δωμάτιο τους, ρωτήστε τα και αποφασίστε εάν θα τα κρατήσετε ή θα τα δωρίσετε σε κάποιο άλλο παιδάκι μικρότερης ηλικίας.

Γίνετε πιο συγκεκριμένες σε αυτά που ζητάτε
Καθορίστε την ώρα και τα παιχνίδια που θα πρέπει να μαζεύουν στο τέλος κάθε μέρας μετά το παιχνίδι. Όταν τους λέτε να μαζέψουν μία συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών, δείχνουν προθυμία περισσότερη να τα μαζέψουν και είναι πολύ πιο εύκολο για τα ίδια να τα τακτοποιούν.

Κάντε το μάζεμα των παιχνιδιών διασκεδαστικό
Σκεφθείτε ένα διασκεδαστικό τρόπο για να συμμαζέψετε παρέα με το παιδί σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να μετράτε τα παιχνίδια καθώς τα πετάτε μέσα στο κουτί τους ή να μετράτε πόσα έχει μπροστά του. Στο παιχνίδι, φροντίστε να κερδίζουν… όλοι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάντε αγώνες ταχύτητας
Ένα γρήγορο συμμάζεμα πριν ασχοληθείτε με κάτι άλλο (ξεκούραση, φαγητό, ύπνο) είναι ό,τι πρέπει! Βάζοντας το χρονόμετρο στα 5 λεπτά, θα τα παροτρύνετε να συμμαζέψουν γρήγορα και διασκεδαστικά…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης