Μετριάστε έξυπνα τον πόνο του παιδιού από τα παιδικά εμβόλια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016, 07:56
Μετριάστε έξυπνα τον πόνο του παιδιού από τα παιδικά εμβόλια
Τα εμβόλια γίνονται από τον πρώτο μήνα ζωής του μωρού και τα περισσότερα είναι υποχρεωτικά. Ανώδυνοι εμβολιασμοί δεν υπάρχουν και το μωρό, καθώς μεγαλώνει και αντιλαμβάνεται τον ρόλο που έχει ο παιδίατρος, κάθε φορά που έχετε προγραμματισμένη επίσκεψη για εμβολιασμό ξεκινά τα κλάματα.

Δυστυχώς δεν μπορείτε να αποφύγετε τους εμβολιασμούς και πρέπει τουλάχιστον για τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής του παιδιού σας να κάνετε μια σειρά από εμβόλια τα οποία είναι υποχρεωτικά. Τα εμβόλια πονάνε λίγο και η στιγμή που δοκιμάζει τη ροή της βελόνας ο γιατρός είναι μία στιγμή αμήχανη για το παιδί αλλά και για τη μαμά.

Εμείς σας δίνουμε συμβουλές, ώστε να διαχειριστείτε εσείς και το παιδί σας τη στιγμή του εμβολιασμού όσο το δυνατό πιο ήρεμα.

Τα μωρά δεν έχουν απόλυτα αντίληψη για το τι συμβαίνει, ωστόσο ο περιορισμός των κινήσεων για να κρατηθεί το μπουτάκι ή το χεράκι τους ακίνητο και κατά συνέπεια σταθερό, ώστε να κάνει το εμβόλιο ο γιατρός, προκαλεί δυσφορία που εκφράζεται με έντονο κλάμα. Εάν το μωρό σας κλαίει πολύ και εμποδίζει την εξέταση του γιατρού, προκειμένου να το ηρεμήσετε έχετε μαζί σας μία πιπίλα για να ανακουφιστεί από την ένταση και το άγχος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016, 07:59