Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Το μωρό σας θα κάνει το πρώτο του μπάνιο. Αγαπητοί γονείς είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για το πρώτο μπάνιο του μωρού σας; Σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να γίνει το μπάνιο του παιχνίδι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βγείτε από το άγχος αυτής της διαδικασίας που φοβίζει πολλές νέες μητέρες με την αγορά μιας μπανιέρας – αλλαξιέρας, για να πλένετε ξέγνοιαστες το μωρό σας και να εκμεταλλευτείτε τις πρακτικές θήκες και τα ράφια που έχει για να βάλετε τα απαραίτητα.

Κατ’ αρχήν ελέγξετε τη σωστή θερμοκρασία του νερού. Επειδή δεν έχετε βιολογικό θερμόμετρο προμηθευτείτε ένα. Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου και η θερμοκρασία του εξωτερικού χώρου γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου. Το δερματάκι του μωρού είναι ευαίσθητο και θα πρέπει να αποφύγουμε τους όποιους ερεθισμούς. Μέγιστος χρόνος παραμονής στην μπανιέρα είναι γύρω στα πέντε λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν χρειάζεται άγχος… Μην αφήνετε λεπτό το μωρό σας στην μπανιέρα δίχως επίβλεψη. Προσοχή όταν το ξεβγάζετε. Να χρησιμοποιείτε υποαλλεργικά προϊόντα για να μην προκαλέσουν κνησμό ή ανεπιθύμητες κοκκινίλες στο μωρό σας.

 

Φροντίστε η πετσέτα που τυλίγεται το παιδάκι σας να είναι καθαρή και μαλακή, ενώ θα πρέπει να το ταμπονάρετε για να μην μείνουν υγρά στο κορμάκι του. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να ερεθιστεί.

Σε όλη τη διάρκεια του μπάνιου οι κινήσεις θα πρέπει να είναι μαλακές και τρυφερές. Να κοιτάζετε το μωράκι στο πρόσωπο και να του χαμογελάτε. Τον πρώτο καιρό θα είναι δύσκολο να προσαρμοστεί στην ιδέα να τρέχει νερό πάνω του.

Ακόμη μην διστάζετε να βρέξετε το κεφαλάκι του. Προσοχή μόνο στα ματάκια του. Μια σταγόνα σαπουνάδας μπορεί να είναι η αιτία να μισήσει το μπάνιο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δώστε του μια πετσέτα για να σκουπίσει το κεφαλάκι του ή να την κρατήσει στα μάτια του. Το έκανα κι εγώ μικρή με μεγάλη επιτυχία και τώρα συνεχίζεται από τα ανήψια μου.

Χρησιμοποιήστε ειδικό σαμπουάν και αφρόλουτρο για παιδιά. Τα κοινά σαπούνια επηρεάζουν το δερματάκι του μωρού και το κάνουν ευάλωτο σε μυκητιάσεις. Διαβάστε πρώτα αν το προϊόν που θα αγοράσετε έχει ουδέτερο pH και αν είναι κατάλληλο για παιδιά. Επίσης το σαμπουάν πρέπει να έχει αντιξηραντικές ιδιότητες.

Τέλος, δώστε μια παιχνιδιάρικη νότα στο μπάνιο του μωρού σας με μπουρμπουλήθρες, γεμίζοντας την μπανιέρα με αφρόλουτρο, αφήστε τα μωρά να πλατσουρίζουν, θα δείτε ότι αυτό τους αρέσει και απολαμβάνουν το παιχνίδι. Όλα αυτά όμως με προσοχή και ήρεμες κινήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης