Νέα φόρμουλα προβλέπει την παιδική παχυσαρκία!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 15:00
Νέα φόρμουλα προβλέπει την παιδική παχυσαρκία!
Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «PLoS One» υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος παιδικής παχυσαρκίας μπορεί να προβλεφθεί με τη χρήση μιας φόρμουλας που συνδυάζει αρκετούς γνωστούς παράγοντες κινδύνου.

Οι ερευνητές από το Imperial College London μελέτησαν τα στοιχεία από 4.032 παιδιά από τη Φινλανδία που γεννήθηκαν το 1986, καθώς και στοιχεία από δυο ακόμη έρευνες 1.503 παιδιών από την Ιταλία και 1.032 από τις ΗΠΑ.

Διαπίστωσαν ότι αξιολογώντας μερικούς παράγοντες, όπως το βάρος του παιδιού στη γέννηση και το κατά πόσο η μητέρα είναι καπνίστρια, αρκούν για να προβλεφθεί ο κίνδυνος παχυσαρκίας.

Οι παράγοντες που βοηθούν στην εκτίμηση του κινδύνου με τη βοήθεια ενός online υπολογιστή είναι το βάρος του παιδιού στη γέννηση, ο Δείκτης Μάζας Σώματος των γονιών, ο αριθμός των ατόμων της οικογένειας, η επαγγελματική κατάσταση της μητέρας και το αν κάπνιζε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η φόρμουλα αυτή μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη του 80% των παχύσαρκων παιδιών. Ο υπολογιστής κινδύνου παχυσαρκίας είναι διαθέσιμος online στο http://files-good.ibl.fr/childhood-obesity/.

Πηγή: vita.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 15:00