«Ο Μικρός Πρίγκιπας» στο Πλανητάριο!

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010, 09:01
«Ο Μικρός Πρίγκιπας» στο Πλανητάριο!
Λόγω της μεγάλης επιτυχίας της παράστασης, θα πραγματοποιηθούν και καθημερινές προβολές κατά την διάρκεια της Μ. Εβδομάδας και την εβδομάδα μετά το Πάσχα. Σε ένα προσωπικό ταξίδι στη χαμένη παιδική αθωότητα, αυτή που λέγεται ότι όλοι οι «μεγάλοι» έχουμε καλά κρυμμένη μέσα μας, μας προσκαλεί ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ του Αντουάν ντε Σαίντ Εξυπερύ. Αυτή τη φορά το συμβολικό του ταξίδι ξετυλίγεται στο Θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, μέσα από τη νέα ψηφιακή παράσταση με τον ομώνυμο τίτλο.

Η παράσταση, έχει ξεκινήσει να προβάλλεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 3 Φεβρουαρίου 2010 και ευτύχησε να έχει την υποστήριξη από μια ομάδα μεγάλων ηθοποιών, οι οποίοι αγκαλιάζουν το έργο με ιδιαίτερη αγάπη, χαρίζοντας τις φωνές τους και δημιουργώντας μία υπέροχη παράσταση.

Η Ξένια Καλογεροπούλου στο ρόλο της αλεπούς, ο Σπύρος Παπαδόπουλος στον ρόλο του πιλότου, η Ζέτα Μακρυπούλια ως τριαντάφυλλο, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ως φίδι, η Ντορίτα Θεοχαρίδου στο ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα, και ο Βασίλης Καϊλας δημιουργούν ένα αποτέλεσμα, το οποίο με τη ραδιοσκηνοθεσία του Αργύρη Παυλίδη, καθηλώνει τον θεατή με ευαισθησία και τρυφερότητα. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Ο Μικρός Πρίγκιπας», το οποίο, ενταγμένο στην ψηφιακή παράσταση, προβάλλεται επίσης στο θόλο, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μάριου Φραγκούλη, ο οποίος έγραψε την μουσική και τραγουδά, του Παρασκευά Καρασούλου, που έγραψε τους στίχους, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Παναγιώτη Σιμόπουλου.

Ο Αντουάν ντε Σαίντ Εξυπερύ κατάφερε να πλάσει ένα παραμύθι που αγαπούν τα παιδιά, αλλά έχουν ανάγκη να ξαναδιαβάσουν οι μεγάλοι. Κι ενώ όσο περνούν τα χρόνια υπάρχουν πράγματα που ξεθωριάζουν, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» φαίνεται να είναι σήμερα πιο επίκαιρος και να λάμπει σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Σας προσκαλούμε λοιπόν, να γνωρίσουμε τα παιδιά και να θυμηθούμε, οι μεγαλύτεροι, μία ιστορία για την αξία της αγάπης …. για το νόημα της ζωής!

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των παραστάσεων:

Μ.Δευτέρα – Μ.Πέμπτη 11.30, 13.30, 15.30

6 Απριλίου – 11 Απριλίου 11.30, 13.30, 15.30

Περισσότερα: www.eugenfound.edu.gr/

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010, 09:18