Οι 3 λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν το παρακάτω κείμενο είναι οι εξής: γρήγορα, εύκολα και οικονομικά!

Ήρθε λοιπόν η ώρα να βαφτίσετε το μωράκι σας. Για να είμαστε πιο ακριβείς πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο «πάρτι» του μωρού σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να σας πούμε για τον αριθμό των ατόμων που θα καλέσετε γιατί αυτή η επιλογή είναι στη κρίση του καθενός. Αν και από τον αριθμό των καλεσμένων εξαρτώνται πολλά. Από τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες μέχρι τη δεξίωση ή το catering.

Σε περίπτωση που υπάρχει το χρήμα και δεν υπάρχει αρκετός χρόνος, μπορείτε να αναθέσετε την οργάνωση της βάφτισης σε κάποιο από τα πολύ καλά γραφεία που υπάρχουν στην Αθήνα. Το μόνο που έχετε να κάνετε σε αυτή τη περίπτωση είναι να επιλέξετε το σωστό και μετά τα αφήνετε όλα πάνω τους! Ίσως κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά εσείς δεν θα έχετε κουνήσει το δαχτυλάκι σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού, λοιπόν, ετοιμάσετε τη λίστα με τα ονόματα βρείτε εκκλησία. Μπορείτε να ψάξετε τηλεφωνικά, αλλά καλό θα ήταν να επιλέξετε κάποιο ναό κοντά στο χώρο δεξίωσης προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι καλεσμένοι. Τα χαρτιά που θα χρειαστείτε για την εκκλησία είναι μια ληξιαρχική πράξη γέννησης,  την οποία θα την έχετε από το μαιευτήριο και θα γράφει πάνω «δια βάπτισην» και ταυτότητες των γονιών. Μετά το τέλος του μυστηρίου ο ιερέας θα συμπληρώσει τη Δήλωση Βάπτισης, την οποία θα καταθέσετε στο δήμο για την οικογενειακή μερίδα.

Προσκλητήρια

Μπείτε στο internet πατήστε προσκλητήρια και θα βρείτε τεράστια ποικιλία. Αλλιώς πεταχτείτε στο type center και θα βρείτε ό,τι θελήσετε.

Διακόσμηση της εκκλησίας

Είναι συνήθως του νονού χωρίς να είναι απαραίτητα υποχρέωση. Λουλούδια και πολύχρωμα μπαλόνια είναι το απόλυτο must! Μέσα στην εκκλησία ξεχάστε τα μπαλόνια, απαγορεύεται!

Διασκέδαση

Η διασκέδαση είναι στο χέρι σας. Αν η εκκλησία διαθέτει προαύλιο χώρο και σας επιτραπεί, κάντε catering. Οι τιμές ξεκινάνε από 18 ευρώ και αυξάνονται ανάλογα με τις… γεύσεις!

Φωτογραφία και βιντεοσκόπηση

Αν μείνατε ικανοποιημένοι από το γάμο πάρτε τον ίδιο φωτογράφο και πείτε του για καλύτερη τιμή χωρίς να ντραπείτε!

Κλόουν!

Είναι ότι πρέπει για να καταφέρουν οι καλεσμένοι σας να φάνε μια μπουκιά χωρίς τη γκρίνια των παιδιών. Τιμή από 80 ευρώ, ανάλογα με την ώρα που τους χρειάζεστε.

Αν τέλος είστε φαν του moto «καλύτερα οι δυο μας», κάντε το «καλύτερα οι 3 μας», που λέει ο λόγος, πηγαίνετε σε ένα εξωκκλήσι με 10 απολύτως στενούς συγγενείς, βρείτε και μια ταβέρνα εκεί κοντά ή καλέστε τους σπίτι σας και εις άλλα με υγεία!

Όπως και να ‘χει, το παιδάκι σας θα έχει το όνομα που θα το συνοδεύει για την υπόλοιπη ζωή του. Για το όνομα θα κουβεντιάσουμε σε επόμενο άρθρο, γιατί είναι μεγάλη κουβέντα…

Να σας ζήσει!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης