Κάθε γονιός γνωρίζει ότι η πρώτη προϋπόθεση της σωστής ανατροφής είναι να αποτελέσει ο ίδιος παράδειγμα προς μίμηση για το παιδί με τη συμπεριφορά και τη στάση ζωής του. Πάμε να δούμε με ποιους τρόπους μπορείτε να ασκήσετε θετική επιρροή στο παιδί.

Από μικρό ακόμα, το παιδί πρέπει να κατανοήσει μέσα από τις επιλογές σας ότι τίποτα δε χαρίζεται σε αυτή τη ζωή και ότι πρέπει να προσπαθεί σκληρά για να πετύχει τους στόχους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μη διστάζετε να δείχνετε τρυφερότητα στο σύντροφό σας όταν είναι μπροστά το παιδί. Έτσι και όμορφα θα νιώσει, βλέποντας την ποιοτική σχέση που έχετε και θα γίνει κι εκείνο εκδηλωτικό μετέπειτα στη ζωή του.

Όταν το παιδί βλέπει πως η μαμά ή ο μπαμπάς (ή και οι δύο) προσέχουν τη διατροφή τους και προσπαθούν να ασκούνται όταν είναι εφικτό, πώς να μην ακολουθήσει παρόμοιο τρόπο ζωής όταν μεγαλώσει;

Μην παρασύρεστε από την αγάπη σας για το παιδί και του αγοράζετε οτιδήποτε ζητήσει. Δείξτε με τον τρόπο σας ότι ο άνθρωπος μπορεί να περνάει καλά χωρίς να έχει άπειρα υλικά αγαθά και δώστε του να καταλάβει ότι η σπατάλη δεν είναι αρετή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν οι γονείς είναι δοτικοί και νοιάζονται επί της ουσίας για το διπλανό τους, το παιδί θα μάθει να φέρεται με αλτρουισμό και να βοηθάει όπως μπορεί τους συνανθρώπους του.

Για κάθε άνθρωπο, είναι σημαντικό να καλύπτει με δημιουργικό τρόπο τον ελεύθερο χρόνο του. Αν λοιπόν έχετε χόμπι και γενικά δεν περνάτε την ώρα σας μπροστά από μια τηλεόραση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μεγαλώσετε ένα δημιουργικό και ενεργητικό παιδί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης