Σίγουρα τα βιβλία δίνουν πολλές συμβουλές και περιέχουν πολλούς χρυσούς κανόνες για να είστε οι τέλειες μαμάδες. Στην πραγματικότητα όμως τι γίνεται;

Οι περισσότερες γυναίκες από τη στιγμή που ακούν τον χτύπο της καρδιάς του εμβρύου που κυοφορούν σκέφτονται τι μπορούν να κάνουν ιδανικά για να μεγαλώσει και ανατραφεί το μωρό τους που μόλις είναι μερικά γραμμάρια και είναι στην κοιλιά τους. Από τη στιγμή, όμως, που γίνονται μητέρες και έρχονται αντιμέτωπες με την πρακτική εφαρμογή όσων έχουν διαβάσει και αφορούν στη φροντίδα και την ανατροφή του παιδιού τους καταλαβαίνουν πως πολλά από αυτά που σκέφτονταν για το παιδί τους ανήκουν στα όνειρα και η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θηλασμός: ποτέ δεν επαρκεί το διάστημα για μία μαμά
Πολλές είναι οι μαμάδες που νιώθουν ότι δεν θήλασαν όσο θα ήθελαν και όσο σχεδίαζαν. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις της νέας μαμάς δεν της επιτρέπουν έπειτα από τους έξι μήνες να είναι αποκλειστικά αφοσιωμένη στο μωρό της και να συνεχίσει να του προσφέρει τα οφέλη από τον μητρικό θηλασμό. Επίσης, τα βιβλία παρουσιάζουν τον θηλασμό ως μια τέλεια εμπειρία αλλά λίγα είναι αυτά που ενημερώνουν για τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν. Το άγχος και η κούραση της νέας μαμάς μπορεί να την κάνουν να αισθάνεται αδύναμη και ευάλωτη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και να οπλιστεί με επιμονή.

Ο ύπνος του παιδιού: τα θέματα του ύπνου δεν είναι τόσο εύκολο να λυθούν
Τα παιδιά δεν υπακούν τόσο εύκολα σε προγράμματα και ρουτίνες. Τα περισσότερα βιβλία αφιερώνουν πολλές σελίδες για το πότε πρέπει τα νήπια να κοιμούνται, πόσες ώρες αλλά και με ποιον τρόπο: μόνα τους, στην κούνια τους, μαζί με τους γονείς κ.ο.κ. Στην πραγματικότητα τελικά ο ύπνος σχετίζεται με τον χαρακτήρα του κάθε νηπίου αλλά και με τις συνήθειες που έχει η κάθε οικογένεια που δεν είναι τόσο εύκολα να προσδιοριστούν σε βιβλία συμβουλευτικής για την ανατροφή και το μεγάλωμα των παιδιών. Πολλές φορές, επίσης, οι γονείς προκειμένου να διασφαλίσουν μια ώρα ύπνου παραπάνω κοιμίζουν στο κρεβάτι το παιδί τους, ακόμα και αν ξέρουν πως αυτό δεν είναι σωστό και ότι το παιδί πρέπει να κοιμάται στο δικό του δωμάτιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης