Ουρολοίμωξη σε βρέφη και στα μικρά παιδιά

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015, 11:02
Ουρολοίμωξη σε βρέφη και στα μικρά παιδιά
Σχεδόν το 75% όλων των ενήλικων γυναικών θα αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή στην ζωή τους την κοινή λοίμωξη στην ευαίσθητη περιοχή – που δεν είναι άλλη από την ουρολοίμωξη – σύμφωνα με τα κέντρα υγείας.
H ουρολοίμωξη όμως φαίνεται πώς είναι μια συχνή μικροβιακή λοίμωξη στο ουροποιητικό σύστημα σε βρέφη και στα μικρά παιδιά.

Όπως εξηγεί ο παιδίατρος Lois P. «Η ουρολοίμωξη είναι κοινή σε όλα τα κορίτσια, τα αγόρια ακόμα και στα μωρά. Μερικές φορές προκαλείται από την υπερβολική χρήση του σαπουνιού, αφρόλουτρου ή εξαιτίας των συνθετικών εσώρουχων, της τριβής, του καυτού νερού και της λεπτής ισορροπίας των βακτηρίων που κρατούν κανονικό τον κόλπο αλλά μόλις αυτή η ισορροπία διαταραχθεί, προκαλείται η ουρολοίμωξη.»

Οι μητέρες συχνά αναφέρουν ότι τα κορίτσια παθαίνουν ουρολοίμωξη στο σχολείο από τις κοινές τουαλέτες ή επειδή δεν σκουπίζονται σωστά μετά την χρήση της τουαλέτας. Όταν πάντως η ουρολοίμωξη «χτυπά» είναι αδύνατον να την αγνοήσετε και τα συμπτώματα είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά στα παιδιά. Καμιά φορά η φαγούρα και ο κνησμός είναι ιδιαίτερα ισχυρά ενώ στα συμπτώματα περιλαμβάνεται και η αιματοουρία – αν και σπάνια…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015, 11:06