Σχεδόν το 75% όλων των ενήλικων γυναικών θα αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους την κοινή λοίμωξη στην ευαίσθητη περιοχή -που δεν είναι άλλη από την ουρολοίμωξη-, σύμφωνα με τα κέντρα υγείας.
H ουρολοίμωξη όμως φαίνεται πως είναι μια συχνή μικροβιακή λοίμωξη στο ουροποιητικό σύστημα σε βρέφη και στα μικρά παιδιά.

Όπως εξηγεί ο παιδίατρος Lois P. :Η ουρολοίμωξη είναι κοινή σε όλα τα κορίτσια, τα αγόρια ακόμα και στα μωρά. Μερικές φορές προκαλείται από την υπερβολική χρήση του σαπουνιού, αφρόλουτρου ή εξαιτίας των συνθετικών εσώρουχων, της τριβής, του καυτού νερού και της λεπτής ισορροπίας των βακτηρίων που κρατούν κανονικό τον κόλπο αλλά μόλις αυτή η ισορροπία διαταραχθεί, προκαλείται η ουρολοίμωξη.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μητέρες συχνά αναφέρουν ότι τα κορίτσια παθαίνουν ουρολοίμωξη στο σχολείο από τις κοινές τουαλέτες ή επειδή δεν σκουπίζονται σωστά μετά τη χρήση της τουαλέτας. Όταν πάντως η ουρολοίμωξη «χτυπά», είναι αδύνατον να την αγνοήσετε και τα συμπτώματα είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά στα παιδιά. Καμιά φορά η φαγούρα και ο κνησμός είναι ιδιαίτερα ισχυρά, ενώ στα συμπτώματα περιλαμβάνεται και η αιματοουρία – αν και σπάνια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης