Παιδιά και διατροφή: Πότε μπορούμε να στραφούμε στα συμπληρώματα διατροφής;

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 15:12
Παιδιά και διατροφή: Πότε μπορούμε να στραφούμε στα συμπληρώματα διατροφής;

Η διατροφή είναι το Α και το Ω για τη σωστή και ισορροπημένη ανάπτυξη των μικρών μας και φυσικά το μεγαλύτερο άγχος για εμάς τις μανούλες. Στην τηλεόραση βλέπουμε διαφημίσεις, ειδικούς διατροφολόγους και παιδίατρους να αναφέρονται σε παιδικά συμπληρώματα διατροφής και αναρωτιόμαστε αν είναι όντως απαραίτητο να δώσουμε κι εμείς στα παιδιά μας.

Η αλήθεια είναι πως τα συμπληρώματα διατροφής είναι ένα «θαυματουργό» βοήθημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούννα αντικαταστήσουν εξολοκλήρου την απουσία μίας τροφής πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως είναι τα όσπρια, ούτε να ισορροπήσουν μία ανθυγιεινή ή ελλειμματική διατροφή. Ωστόσο, παρακάτω ακολουθούν τέσσερις λόγοι που πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσειςστην καθημερινότητα του παιδιού σου, τα γευστικά και θρεπτικά συμπληρώματα διατροφής ALTIONKids, αφού πρώτα συμβουλευτείς και την άποψη του παιδιάτρου. Τα λαχταριστά ζελεδάκια είναι κατάλληλα για παιδιά από τριών ετών και πάνω, δεν έχουν συντηρητικά ή τεχνητά χρώματα, δεν περιέχουν γλουτένη, ούτε λακτόζη καθώς επίσης δεν διαθέτουν ζελατίνη ζωικής προέλευσης.

Είναι επιλεκτικό με το φαγητό του

Υπάρχουν παιδιά τα οποία είναι πολύ δύσκολα με το φαγητό τους. Οι τροφές που πραγματικά απολαμβάνουν είναι ελάχιστες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη λαμβάνουν την απαραίτητη ποσότητα σιδήρου που χρειάζονται ή να μην καταναλώνουν τροφές που βοηθάνε στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Στο σημείο αυτό έρχεται να βοηθήσει το ALTIONKids Vitamin C, το ζελεδάκι με γεύση κεράσι, που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C από τους καρπούς του φυτού ασερόλα. Βοηθάει στη μεγαλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, καθώς και στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Παραπονιέται πως είναι κουρασμένο

Αν ξαφνικά το μικρούλι σου έχει αρχίσει να παραπονιέται όλο και συχνότερα πως νιώθει κουρασμένο, πιθανότατα δεν τρέφεται σωστά, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που θα το κάνουν να μπορεί να αντεπεξέλθει με ευκολία στη μέρα του, χωρίς να νιώθει εξαντλημένο. Δύο ζελεδάκια με γεύση κεράσι ή πορτοκάλι, ALTIONKidsPolyvitamins, διαθέτουν ένα πλήρες σύμπλεγμα βιταμινών B που θα συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού και στην παραγωγή επιπλέον ενέργειας.

Μελετά πολλές ώρες

Αν το αγγελούδι σου είναι ένας άριστος μαθητής, πάει να πει πως μελετάει πολλές ώρες. Σε αυτή την περίπτωση το μυαλό του κουράζεται παραπάνω ίσως από ό,τι θα έπρεπε. Τα ζελεδάκια με γεύση λεμόνι ALTIONKids IQ, είναι η καταλληλότερη προσθήκη,αφού περιέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες B5, B6, ψευδάργυρο και φυτικής προέλευσης Ω3 λιπαρά οξέα από λιναρόσπορο που συμβάλλουν στη νοητική επίδοση και στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος του παιδιού. Εξίσου βοηθητικό θα μπορούσε να είναι και για ένα παιδί που απασχολείται με πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες.

Αρρώστησε στο σχολείο

Πολύ συχνά, όταν τα μικρά μας αρρωσταίνουν χάνουν την όρεξη που έχουν για το φαγητό. Αυτό, όπως είναι λογικό, μας κάνει να ανησυχούμε ότι μία «δύσκολη» στιγμή για τον οργανισμό του δεν λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται για να αναρρώσει. Επιλέγοντας το ALTIONKidsProbiotics, που περιλαμβάνει 500 εκατ. προβιοτικά, από τέσσερα είδη γαστροανθεκτικών στελεχών, θα είσαι σίγουρη ότι έχεις εξασφαλίσει ένα «σύμμαχο» για το πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Σκέψου πόσο ευεργετικό θα είναι για τον οργανισμό του, όσο το μικρούλι σου θα λαμβάνει αντιβιοτικά που μπορεί να διαταράσσουν την εντερική του χλωρίδα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 13:29