Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για τις «έξυπνες τροφές», αυτές δηλαδή που χαρίζουν στον εγκέφαλό μας υγεία, ενισχύουν τη μνήμη και τη διαύγεια, τονώνουν το νευρικό σύστημα και βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου και της νόησης των παιδιών.

Μέσα από τη διατροφή τα παιδιά αναπτύσσονται σωστά και ενισχύουν τόσο το ανοσοποιητικό όσο και το διανοητικό τους σύστημα. Ποιες είναι όμως οι τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξουμε σε αφθονία στο διατροφολόγιο των παιδιών από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους;

Τα πράσινα λαχανικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, φυλλικό οξύ και βιταμίνη C. Η αντιοξειδωτική τους δράση είναι ευρέως διαδεδομένη και αποτελεσματική απέναντι στη λειτουργία του εγκεφάλου, στη διατήρηση της διαύγειας της σκέψης και στο αίσθημα κόπωσης.

Τα μήλα

Όλοι γνωρίζουμε πως τα μήλα είναι πλούσια σε θρεπτική αξία και ενισχύουν την ορθή και ταχεία λειτουργία του εγκεφάλου. Άλλωστε ένα μήλο την ημέρα καθιστά τον εγκέφαλο σε εγρήγορση και αυξάνει τη διαύγεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί αποτελούν ένα αγαπημένο σνακ των παιδιών. Και πολύ καλά κάνουν, διότι χαρίζουν ενέργεια, πρωτεΐνες και βιταμίνη Ε. Η τελευταία είναι άκρως απαραίτητη για την ανάπτυξη της γνωστικής λειτουργίας του παιδιού. Επίσης, αποτελούν ένα πρώτης τάξεως σνακ για το σχολείο, καθώς αναπληρώνουν την ενέργεια και αυξάνουν την εγρήγορση του εγκεφάλου. Προτιμήστε φουντούκια, καρύδια και αμύγδαλα.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης